De Tiger Cave Tempel, liggend op een 600 meter hoge klif, is een goede klim om de alcohol of luiheid van de afgelopen dagen eruit te zweten. Wees niet teleurgesteld wanneer we je vertellen dat er (gelukkig) geen tijgers te vinden zijn bij deze tempel. Maar hé, wie heeft er nog tijgers nodig als er apen zijn?

De Tiger Cave Tempel: 6 dingen je vooraf moet weten

Tiger cave tempel beklimmen

1.Verblijf in Krabi Town of Ao Nang

De klim naar boven is al zwaar genoeg, dus zorg ervoor dat je in de buurt van de Tiger Cave tempel verblijft. Je kunt het beste verblijven in Krabi Town of Ao Nang. Huur een scooter en je staat vanaf Krabi Town binnen 10 minuten onderaan de voet van de berg. Vanaf Ao Nang is het ongeveer 30 minuten rijden.

2. Neem genoeg water mee

Oke, hier heb je waarschijnlijk al aan gedacht, maar we herhalen het toch. Wees goed voorbereid want elk van de 1237 treden zal verschillen in hoogte. Je fles water is waarschijnlijk al leeg wanneer je stap 600­ nog wat bereikt. Mocht je van plan zijn om halverwege om te draaien, hou dan in gedachte dat boven op de berg een kraan met drinkwater is.

3. Pak een moment om rond je heen te kijken

Wanneer je op adem aan het komen bent, vergeet dan even dat je zweet als een otter en geniet van het geweldige uitzicht.

Tiger cave tempel reisjunktiger cave tempel

4. Bezoek de tempel vroeg of in de avond

Ga in de vroege morgen om de hitte en drukte te vermijden. Die drukte is er tijdens zonsondergang zeker! Mocht je beslissen om zonsondergang op de tempel te bekijken, neem dan een zaklampje mee om de route naar beneden veilig af te leggen.

5. Stop alles wat je hebt in je rugtas

De apen die je ontmoet tijdens je klim naar boven, pakken alles wat buiten je tas hangt. Stop dus alles in je tas, zelfs je fles water. Gedraag je normaal in de buurt van de apen, dan is de kans het grootst dat ze je met rust zullen laten.

beklimmen

6. Wist je dat je een record kan breken (of een been)?

We hebben een ‘kleine’ uitdaging voor je. De snelste tijd waarin iemand alle 1237 stappen heeft afgelegd is 10 minuten en 21 seconden. Dit was op 19 April 2016. Denk je dit te kunnen verslaan? De klim naar boven is zwaar maar het uitzicht en de ervaring zijn het zeker waard!

Hoteltips Krabi & Ao Nang


Ban Sainai Resort

Ben je op zoek naar luxe dan zit je bij Ban Sainai Resort helemaal aan het juiste adres. Hier verblijf je in een mooie, luxe bungalow aan het water met een prachtig uitzicht. Daarnaast is er ook nog eens een heerlijk zwembad, een mooie groene tuin, een goed restaurant en gratis shuttlebusjes naar het centrum.

Prijs per overnachting vanaf:
€105 Luxe Bungalow

 Meer informatie


AoNang Hill

Is Ban Sanai Resort je net wat te duur dan is AoNang Hill een super alternatief. Het ligt op een waanzinnige locatie tussen de bergen, heeft een mooi zwembad en fijne bungalows in verschillende prijsklasse. De bedden zijn bij uitzondering in Thailand, lekker zacht. Een uniek plekje om te verblijven in het mooie AoNang!

Prijs per overnachting vanaf:
€50 Luxe Tweepersoonskamer

 Meer informatie