Koh Lanta is niet perse het allermooiste eiland van Thailand maar dat wil zeker niet zeggen dat je het mag overslaan. Integendeel! Er is ontzettend veel te doen en de sfeer op Koh Lanta is echt super relax. Het is een leuk eiland voor backpackers maar ook voor gezinnen door de diversiteit in activiteiten en bezienswaardigheden. Wil je weten wat je in ieder geval niet mag missen op Koh Lanta? Check dan onze 7 tips hieronder!

Koh Lanta in Thailand

#1 Koh Lanta verkennen op de scooter

Omdat het eiland klein is, is het gemakkelijk te verkennen per scooter. Koh Lanta’s toerisme is groeiende maar de drukte op dit eiland valt nu nog erg mee. Er wordt een brug gebouwd die het eiland zal verbinden met het vaste land. Dit zal de bereikbaarheid van het eiland verbeteren en daarbij zal waarschijnlijk ook de drukte toenemen. Nu is er nog genoeg te ontdekken dus huur een scooter en verken het eiland!

#2 De Koh Lanta 4 Islands Tour

Snorkelen met tal van vissen, bezoek een verborgen strand met als enige ingang een grot waar je doorheen zwemt en geniet van een lekkere lunch op een paradijselijk strand! De 4 Island Tour rond Koh Lanta is een heel toffe ervaring.

Tip: Ben je helemaal into snorkelen? Ga voor de Koh Rok snorkel tour. Wij hebben dit niet kunnen doen vanwege slecht weer, maar veel anderen vertelden dat dit geweldig was.

Weer in Koh Lanta Hotel tip Koh Lanta

#3 Bezoek Koh Lanta National Park

Doe dit per scooter. De route naar het National Park is misschien nog wel toffer dan het National Park zelf. Je kan pauzes houden bij prachtige viewpoints waar auto’s je niet kunnen brengen of zullen stoppen. Op de weg naar het park zal je vast ook veel apen tegenkomen. Er is een kleine toegangsprijs, maar dat is het park zeker waard. We hopen dat jullie geen olifanten langs de weg zullen zien. Dit zou namelijk betekenen dat het rijden op olifanten eindelijk is gestopt!

HotelStranden koh lanta

#4 Sneak een luxe zwembad in

Wij hebben onze hele reis gebackpackt en we hadden geen budget voor dure resorts. Als je in hetzelfde bootje zit als wij, maar wel een frisse duik wilt nemen in een zwembad, zoek naar het Rawi Warin Resort. Vind het smalle zijweggetje wat naar het strand leidt. Vanaf daar loop je via het strand zo het resort binnen en kan je genieten van een prachtig uitzicht aan jouw gratis infinity pool!

resort lanta

#5 Honden en katten!

Er is een organisatie die dieren op Koh Lanta opvangen, verzorgen en bij een baasje plaatsen. Lanta Animal Welfare draait volledig op de steun van vrijwilligers. Wanneer je de wellfare bezoekt krijg je een korte rondleiding, kun je knuffelen met katten en een hond uitlaten op het strand.

Bezienswaardigheden

#6 Chill bij de Why Not Bar

De sfeer en locatie van deze bar is chill, erg chill. De bar op het strand ligt in de Kantiang Baai. Het ligt op de route naar het National Park dus het is zeker een aanrader hier ene drankje te doen!

why not bar koh lanta

#7 Lanta old town

Koh Lanta Old town is één lange straat met kleine leuke winkeltjes zoals het beroemde Hammock House en Sandy at Old Town. Leuk om een middagje heen te gaan en daar lekker wat te eten of te drinken.

eiland thailand

Hoe kom je op Koh Lanta?

De snelste manier is door van Bangkok naar Krabi te vliegen en vanaf daar de bus en de boot te nemen. Meestal kost zo’n vlucht je rond de 50 euro. Selecteer dat je vanaf Bangkok (DMK) wil vliegen en niet vanaf het andere vliegveld Bangkok (BKK). Dit maakt namelijk een super groot verschil in prijs. Check Cheaptickets.nl voor actuele prijzen. In Krabi kan je bij elk hotel, guesthouse of travel agency een bus-boot tickets naar Koh Lanta regelen. Kom je vanaf een andere plek in Thailand, probeer dan in je hotel gewoon te vragen of ze bus-boot tickets naar Koh Lanta hebben vanaf daar. Zo niet, neem dan gewoon een busticket naar Krabi en regel daar de rest. Vanaf Krabi is het ongeveer 3 uur reizen naar Koh Lanta.

Koh Lanta hotel tips


Siam Lanta Resort

Heerlijk resort in een mooie, rustige omgeving voor een hele leuke prijs! De huisjes zien er goed uit met comfortabele bedden en een fijne badkamer. Het zwembad is fijn om even lekker in af te koelen.

Prijs per overnachting vanaf:
€25 Tweepersoonskamer

 Meer informatie 


Hey beach hostel

Super goed hostel recht aan het strand van Koh Lanta. Er hangt een hele gezellige sfeer, de dorm is schoon en er zit een leuke reggae bar naast het hostel. Dit is echt de perfecte plek voor backpackers!

Prijs per overnachting vanaf:
€7 Dorm

 Meer informatie