Wie ben je en wat zijn je plannen?
Mijn naam is Lynn Bröcheler, ik ben net 19 geworden en ik woon op dit moment bij mijn ouders in Eindhoven. Mijn plannen voor deze zomervakantie heb ik een maand geleden vastgesteld. Ik heb namelijk een ticket geboekt naar Bangkok in Thailand!

Hoe kom je erbij om op je 19e alleen door Thailand te gaan backpacken?
Afgelopen zomer zat ik me op de camping in Frankrijk te vervelen. Ik heb al zovaak dezelfde landschappen gezien en dezelfde taal aangehoord, waardoor er op een moment een idee in mij op kwam. Ik stelde mezelf de vraag: waarom ga ik niet ergens heen wat totaal met onze natuur en cultuur verschilt? En mijn idee werd werkelijkheid: na een aantal uren research doen op internet, en natuurlijk gesprekken met jou en andere ervaren reizigers, raakte ik geboeid door Thailand. De redenen voor de keuze om alleen te gaan liggen erg persoonlijk. Ik wil graag leren om zelfstandiger en zelfverzekerder te worden en ik ben van mening dat deze reis hier erg goed bij gaat helpen. Natuurlijk is het spannend, het is namelijk ook mijn eerste verre reis en ik ben nog nooit buiten Europa geweest. Maar, ik denk dat ik door het aangaan van deze uitdaging erg veel zal leren voor de rest van mijn leven.

Wat vinden je ouders van je plannen?
De eerste reactie die mijn ouders gaven was: ‘Heel grappig Lynn, jij ook altijd met je ideëen!’ Dit was ik wel gewend, uiteraard, maar mijn ouders vonden het idee verder niet heel grappig. Je wordt namelijk niet altijd vrolijk van het nieuws over het Oosterlijke deel van de wereld. Zo’n reis maken is erg gevaarlijk, vonden ze, en ze wilden per sé dat ik eerst met ervaren reizigers ging praten voordat ik ook maar iets ging boeken. Toen dit gebeurd was heb ik samen met mijn vader de vlucht naar Bangkok geboekt en sindsdien zijn ze erg enthousiast.

Hoe zie je Thailand voor je?
Ook al heb ik alleen nogmaar verhalen gehoord en foto’s gezien, ik heb er echt enorm veel zin in. Ik heb eigenlijk geen idee wat ik kan verwachten van de sfeer daar en of ik me er thuis zal gaan voelen, maar ik weet wel bijna zeker dat ik de tijd van mijn leven ga hebben.

Waar kijk je het meest naar uit?
Waar ik het meest benieuwd naar ben is onder andere de oude cultuur die ik te zien ga krijgen, wat wij leren op school gaat namelijk vooral over de culturen in het Westen. Ook kijk ik erg uit naar jungle-trekkingen, het verzorgen en wassen van olifanten, de fulmoonparty op Koh Phangan, de diversiteit aan mensen die ik ga ontmoeten, het verschil in voedsel en (ik hoop dat ik dit ga doen) een bungee-jump maken.

Zijn er dingen waar je tegenop ziet?
Waar ik absoluut niet van houd, zijn van die enge en grote insecten. Bij een wesp hier in Nederland zet ik het al op het lopen, laat staan voor die gekke beesten die daar rondvliegen! Ook ben ik bang voor mogelijke ziektes die ik op kan lopen en ben ik benieuwd of ik het volhoud in een omgeving waar het continu 40 graden Celcius is.

Wat neem je zeker mee op reis?
Mijn Lonely Planet, anders kom ik nergens! Waarschijnlijk ga ik ook veel waarde hechten aan mijn 13-jaar oude knuffeltje die ik denk ik op het laatste moment tóch zonder dat iemand het ziet in mijn backpack stop, haha.

Welk land staat er hierna bovenaan jouw lijstje?
Hmm, dit is een lastige vraag. Ik weet namelijk niet hoe Azië mij gaat aanspreken en of het me nou ook naar andere landen in Azië gaat brengen. Waar ik zeker eens in mijn leven heen wil zijn geweest zijn Noord- en Zuid-Amerika. Verder zou ik ook graag wat meer van de zuidelijke landen in Europa willen zien zoals Griekenland, Kroatië en Portugal.

Doen we nog een interview wanneer je terug bent?
Waarschijnlijk krijg je al berichtjes op je telefoon wanneer ik net uit het vliegtuig stap om hulp te vragen, haha. Nee, hopelijk red ik mezelf en als ik terug ben ben ik zeker bereid om een uitgebreid verslag te geven over mijn ervaringen!

Reisinfo

Beste reistijd: November t/m februari. Buiten deze maanden ook prima te doen.
Visum: Nodig bij verblijf langer dan 30 dagen
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Cheaptickets.nl
Leuke hotel en hostel deals:
 Booking.com

Scroll naar top