5 Must see bezienswaardigheden in Sri Lanka

Reizen door Sri Lanka staat garant voor een ideale afwisseling tussen natuur en cultuur. Het eiland is ongeveer 1,5 keer zo groot als Nederland. De af te leggen afstanden zijn qua kilometers dus goed te overzien. Maar vergis je niet, reizen met de trein of de bus gaat vrij traag en neemt heel wat tijd in beslag. Maar des te meer tijd heb je om onderweg alles in je op te nemen. Sri Lanka telt tientallen bezienswaardigheden maar de volgende 5 ervaringen mag je in ieder geval niet missen. Onderaan dit lijstje met bezienswaardigheden linken we ook nog naar de ultieme reisroute voor Sri Lanka.

Zeeschildpadden spotten in het zuiden

Als je graag zeeschildpadden wil spotten, ben je in Sri Lanka op de juiste plek. Op het strand komen ’s nachts zeeschildpadden vanuit zee aan land. Hier graven ze een kuil en leggen daar hun eieren in. Vervolgens graven ze de kuil weer dicht en gaan terug de zee in.

De treinreis van Kandy naar Ella

In het midden van Sri Lanka liggen de theeplantages, waar de wereldwijd verkochte Ceylon tea wordt geplukt en verwerkt. Een treinreis van Kandy naar Ella is een absolute aanrader. Deze treinreis voert je door schitterende landschappen met enorme theeplantages. Lees vooraf alles over deze treinreis in ons artikel met tips voor de treinreis van Kandy naar Ella.

Een van de wildparken bezoeken

Sri Lanka beschikt over diverse wildparken, waarvan Yala NP in het zuiden en Wilpattu NP dat meer naar het noorden ligt, de bekendste zijn. In beide parken heb je kans om een luipaard te spotten. Wilpattu NP is een stuk minder druk bezocht dan Yala NP. Dit maakt een bezoek natuurlijk een stuk authentieker. Vanwege de vegetatie heb je echter iets minder kans op een ontmoeting met een luipaard. Gelukkig is in beide parken nog heel veel meer te zien. Van olifanten tot bijeneters en van krokodillen tot apen.

Cultuursnuiven in Kandy

Op ruim 100 kilometer van Colombo, ligt de stad Kandy. Een belangrijke religieuze stad in Sri Lanka. Hier vind je de Tempel van de tand, waar een tand van Boeddha wordt bewaard. Kandy staat ook bekend om zijn culturele dansvoorstellingen. Ook het lopen over hete kolen ontbreekt bij zo’n voorstelling niet.

_MG_3486

De oude stad Anuradhapura bezoeken

In Anuradhapura zijn de overblijfselen van een oude Sri Lankaanse beschaving te bewonderen. Er zijn vooral veel stoepa’s te zien. Dit zijn boedhistische bouwwerken die gevuld met zijn met heilige voorwerpen en vaak ook met overblijfselen van een heilige, zoals haren of botten.

Dit is de ultieme reisroute voor Sri Lanka

Eigenlijk is er nog zoveel meer moois te zien en te doen in Sri Lanka! Wat te denken van de stranden rond Mirissa, een bezoek brengen aan de paalvissers of de leeuwenrots in Sigiriya beklimmen. Benieuwd naar alles wat Sri Lanka te bieden heeft? Check dan de ultieme reisroute voor Sri Lanka.