Weken, maanden of misschien wel jaren leven uit een backpack, hoe doe je dat? Of een betere vraag zou zijn: Wat ga je inpakken en wat niet? Om je te helpen gaan we je wat tips geven over het inpakken van je backpack. Elke reis is anders, dus ook voor elke reis heb je een andere paklijst. Toch blijft de basis vaak hetzelfde en voeg je daar spullen aan toe die je verwacht nodig te hebben. Zo heb je voor een reis naar Indonesië misschien wel handschoenen en thermokleding nodig omdat de temperaturen bovenop een vulkaan tegen het vriespunt liggen. 

backpack inpakken tips

Als je niet gaat kamperen dan heb je aan een backpack van zo’n 55 tot 65 liter waarschijnlijk meer dan genoeg. Daar red je het een maand mee maar ook een jaar als je wil. De eerste keer dat je gaat reizen neem je altijd veel te veel mee en hoe vaker je reist, hoe lichter je backpack zal worden. Hier vind je ons artikel met tips voor het kopen van een goede backpack.

The basics

Laten we beginnen met dingen die vaak handig zijn tijdens het reizen maar die de meeste mensen op hun eerste reis vergeten. Naast het inpakken van de standaard dingen zoals je paspoort, pinpas en reisgids vinden wij de volgende dingen namelijk ook echt tot de basis van je backpack behoren.

Zoek je een complete inpaklijst voor backpacken? Die vind je hier!

Bagage organizers
Super handig om je kleren in te sorteren! Zo kun je overal makkelijk bij en hoef je niet alles één voor één uit je backpack te halen als je iets zoekt. Op Reisartikelen.nl vind je ze in verschillende formaten.

Poncho
Iets wat je vaak maar twee keer in de maand gebruikt maar op het moment dat je hem nodig hebt ben je er altijd heel erg blij mee! Hier te koop.

WC papier
Zeker in veel Aziatische landen vind je vaak geen wc papier op het toilet. Stop daarom altijd een beetje wc papier in een boterhamzakje en doe dat in je daypack. Een extra rol in je backpack kan ook geen kwaad.

Lakenzak
Mocht je een keer ergens slapen waar het matras er niet zo fris uitziet dan kun je hierin kruipen. Een lakenzak is zeer compact en weegt niets. Hier te koop.

Oordopjes
Hèt medicijn tegen karaoke muziek in de bus, luidruchtige buren, herrie makende gekko’s en nog veel meer! Hier te koop.

Hamamdoek
Is veel compacter en lichter dan een normale strandhanddoek.

Hangslot
In sommige guesthouses kun je jouw kamer of de kluis op je kamer afsluiten met je eigen hangslot. Dit is veiliger omdat het personeel vaak een reservesleutel van het standaard hangslot heeft. Hier te koop.

Cable lock
Handig om je daypack ergens aan vast te maken. Bijvoorbeeld als je even je ogen dicht wil doen in een overvolle trein. Hier te koop.

Flightbag
Een hoes die over je backpack gaat. Handig als je backpack in het vliegtuig of op het dak van een bus gaat. Zo kan niemand erin en gaat hij minder snel kapot. Hier te koop.

Extra tips

Kleding
Neem voor maximaal één week aan kleding mee (tenzij je lange trekkingen gaan doen natuurlijk) en laat dat af en toe wassen. Neem niet je mooiste kleding mee want soms wassen ze het te heet of verdwijnen er kledingstukken. Dat je er niet uitziet maakt niemand wat uit op reis!

Toilettas
Stop hier ook altijd wat basis EHBO spullen in. Vergeet ook geen nagelschaartje en een rolletje tape. Vooral dat rolletje tape komt vaak van pas om bijvoorbeeld gaten in je klamboe te dichten of voor het afplakken van de kapotte airco in een nachttrein waar het -10 is!

Elektronica
Wat handig kan zijn is om een wereldstekker mee te nemen omdat ze in andere werelddelen soms andere stopcontacten hebben. Koop een lokale simkaart want het internet kost in veel landen bijna niets. Het kan ook fijn zijn om een speaker mee te nemen voor op je kamer of tijdens een trekking. Stop alle elektronica ook weer in een plastic zak zodat het beschermt is tegen water.

little adam's peak ella

Backpack compact inpakken

Mocht je veel mee moeten of willen nemen en heb je maar een kleine backpack dan kun je gebruik maken van vacuüm zakken. Op die manier past er zeker dubbel zoveel in je backpack. Ook het oprollen van kleren wil veel helpen. Daarnaast kan je kleine flesjes kopen voor je shampoo en crème wanneer je niet erg lang gaat reizen. Ook een e-reader in paats van boeken scheelt een boel ruimte. Ben nooit bang dat je wat vergeet want je kan beter te weinig meenemen en daar kopen wat je echt mist dan een paar weken of maanden met spullen sjouwen die je uiteindelijk niet hebt gebruikt!

Een aanrader is Reisartikelen.nl, dit is de grootste reisartikelen website van Nederland die het grootst inkoopt en dus vaak de beste prijzen heeft.