Tijdens het voorbereiden van mijn eerste reis hoefde ik er nog niet eens over na te denken. Ik nam echt geen smartphone mee op reis! Als ik op reis ben wil ik het gevoel hebben ver weg te zijn en door dagelijks contact te kunnen hebben met de hele wereld voel ik mij een stuk minder ‘ver weg’. Van de ene kant geloof ik daar nog steeds in, van de andere kant kan het ook fijn zijn om soms even te kijken waar je een leuk guesthouse kunt vinden of om zo nu en dan met het thuisfront te Skypen om je avonturen te delen. Daarnaast zijn er een heleboel handige reis apps die je reis ook een stukje leuker kunnen maken! Zie hier onze selectie van 6 handige apps voor op reis.

tripadvisor-iphone-app-review#1 TripAdvisor

Net als de website van TripAdvisor kun je hier zoeken naar beoordelingen van hotels, restaurants en toeristische hotspots over de hele wereld. De vele reviews geven je een goed een eerlijk beeld van de kwaliteit. Super handig dus voor de backpackers onder ons die niet te veel van te voren willen regelen maar wel een de leukste guesthouses willen slapen.
Voor: iPhone, iPad en Android
Prijs: Gratis
Ook offline: nee

#2 Kayak

Kayak is een van de meest bekende apps onder reizigers. Deze handige tool biedt je de mogelijkheid de beste deals voor vluchten, hotels en huurauto’s met elkaar te vergelijken, bagagekosten te berekenen en je vluchtstatus te checken. Daarnaast biedt de app een vrij compleet overzicht van infonummers voor vliegvelden en luchtvaartmaatschappijen.
Voor: iPhone & Android
Prijs: Gratis
Ook offline: nee

Schermafbeelding 2014-02-24 om 21.02.00

#3 360 Panorama

Dat prachtige uitzicht vastleggen met je telefoon? Dat lukt natuurlijk nooit! Wel met 360 Panorama. Een app waarmee je meerdere foto’s achter elkaar maakt en die er wervolgens vrijwel naadloos een geheel van maakt. Het resultaat kun je bekijken in de 3D-viewer.
Voor: iPhone, iPad 2/3 & Android
Prijs: € 0,79
Ook offline: ja

#4 Google Goggles

Door Google Goggles functioneert je telefoon als alleswetende bril. Als je de camera op een kunstwerk richt dan weet je in enkele secondes wie de maker is en nog veel meer. Richt hem op een onbegrijpelijk bordje tekst en je krijgt een vertaling. Richt hem op een logo en je wordt doorgestuurd naar de website van het bedrijf. Hoe handig is dat? Let op: bij iPhone en iPad is Goggles onderdeel van de Google Search-app.
Voor: iPhone 4, iPad & Android
Prijs: gratis
Ook offline: nee

Aviary-androidworld-nl-Picture-1#5 Is dit OK?

Twijfel jij weleens over wat je wel en niet mag meenemen uit het buitenland? Met deze app weet je precies of je die net RayBan uit Bangkok wel of niet mee mag nemen. Leuke extra’s van deze applicatie zijn de bagage zelfscanner en de omrekentabel voor valuta.

Voor: iPhone 4, iPad & Android
Prijs: gratis
Ook offline: Ja

#6 Around me

Hierdoor heb je de mogelijkheid om de dichtstbijzijnde hotels, restaurants, theaters, parkeermogelijkheden en ziekenhuizen in een oogopslag te vinden. De beste in zijn soort. Je kunt het natuurlijk ook altijd even aan een local vragen;)

Voor: iPhone 4, iPad & Android
Prijs: gratis
Ook offline: nee

Ook UnitedConsumers heeft een onderzoek gedaan naar de meest handige en gratis apps voor op vakantie. Ben je benieuwd welke dat zijn? Bekijk het hier en download ze voor je vertrek

Lees hier wat een wereldreis kost of over hoe je een jetlag kunt voorkomen.