5 manieren om de Grand Canyon te bezoeken

Wij kunnen ons niet voorstellen dat je nog nooit van de Grand Canyon hebt gehoord, maar vooruit, een korte samenvatting dan! De Grand Canyon ligt in Arizona, een grote staat in Amerika. De Grand Canyon is ontstaan door erosie die veroorzaakt werd door de Colorado River. De Grand Canyon is bijna 450 kilometer lang en is op sommige stukken wel 29 kilometer breed. Over de leeftijd van de canyon wordt nog druk gediscussieerd, maar deze zal ergens tussen de 6 en 70 miljoen jaar zijn. En de diepte? Variërend van 1.000 meter tot bijna 2.000 meter. Maar nu het belangrijkste: hoe kun je de Grand Canyon het beste bezoeken? Wij geven je de vijf beste manieren!

Helikopter

Het bezoeken van de Grand Canyon per helikopter is eigenlijk iets dat geen enkele reiziger zou mogen overslaan. Een korte vlucht van 30 minuten over de canyon is te boeken vanaf zo’n $150 per persoon. Je kunt ook kiezen voor een langere vlucht, maar dan zal de prijs hoger liggen. Met een helikopter heb je geweldig zicht over de canyon en als je een beetje goed zoekt dan is het zelfs mogelijk om in de canyon te landen en te picknicken in plaats van alleen het klassieke rondje van bovenaf. Een echte aanrader! Mocht je een citytrip naar Las Vegas geboekt hebben en geen zin hebben om naar de Grand Canyon te rijden? Zelfs vanaf The Strip vertrekken helikopters naar dit immense gebied. Vanzelfsprekend is dit duurder en duurt de vlucht een stuk langer.

Helikoptervlucht Grand Canyon

Wandelen

De afdaling naar de bodem van de canyon en weer terug is zwaar. De meest toegankelijke route is de Bright Angel Trail. De afdaling kost je zo’n 6 uur en de weg terug (naar boven) is zo’n 9 uur. Je kunt dit niet in één dag doen, dat wordt streng afgeraden vanwege de inspanning en de hitte in de canyon. Onderweg vind je tappunten waar je water kunt halen, echter is dit niet altijd even goed drinkbaar. Houd daarvoor de berichten van de rangers in de gaten. Overnachten kan op de campground of in Phanton Ranch. Je moet wel ruim van te voren reserveren. De enige manier om de grootsheid van de canyon te ervaren is om de wandeling echt zelf te gaan maken. Denk je dat het te zwaar is om het zelf te doen? Dan kun je er ook voor kiezen om met een ezel af te dalen.

Ezeltocht

Ezel rijden in de Grand Canyon wordt redelijk vaak gedaan. Je kunt tegenwoordig ook kiezen voor een korte ezelrit, dan daal je een klein stuk in de canyon en krijg je uitleg van een ranger over de canyon. Het leukste is natuurlijk om de hele afdaling te doen per ezel, dan ervaar je de canyon volledig! Ook een ezel heeft zijn rust nodig, dus een overnachting in de canyon hoort bij de rit. Het is niet goedkoop: een ritje met een ezel kost rond de $450. Daar zitten maaltijden en een overnachting bij inbegrepen. Maar toch!

Vliegtuig

Naast helikoptervluchten kun je de Grand Canyon ook van bovenaf bekijken met een (propeller)vliegtuigje. Een vliegtuig boeken is iets goedkoper dan een helikopter, zo rond de $110. Het voordeel van een helikopter is dat het langzamer gaat waardoor je betere foto’s kunt maken. Een helikopter kan tevens stil hangen op plekken waar de piloot iets wil vertellen. Het voordeel van een vliegtuig is wel dat het wat stabieler in de lucht hangt en je een grotere afstand voor hetzelfde geld kunt overbruggen. Ben je snel wagen- of luchtziek, dan is het verstandig om hier iets voor in te nemen. En neem onze adviezen ter harte!

Raften

Ben je een beetje sportief en heb je die wandeling naar de bodem van de canyon al gedaan? Dan is raften een logische vervolgstap! Je kunt kiezen uit (halve) dagtrips, weekendtrips of trips tot wel 25 dagen, zowel met als zonder gids. Voor raften in de Grand Canyon heb je een permit nodig. Je merkt pas hoe bizar groot de canyon is als je vanaf het water omhoog kijkt. Vind je raften iets te veel van het goede? Dan kun je er ook voor kiezen om te gaan kajakken in een rustiger gedeelte van de Colorado River. Het meest logische is dan om een verhuurbedrijf te zoeken aan het begin van de canyon, zodat je niet het hele stuk eerst nog naar beneden moet lopen.

Kajakken op de Colorado River

De beste tijd voor een bezoek aan de Grand Canyon

De Grand Canyon is het beste te bezoeken in het voor- of najaar. Dan is de temperatuur met name in de canyon goed te doen. Bovenop de Rim kan het dan wellicht nog wat aan de frisse kant zijn, maar als je actief bezig bent is dat niet zo’n probleem natuurlijk. Naast het jaargetijde is het ook goed om rekening te houden met het tijdstip op de dag. De beste tijd om te gaan is rond zonsopgang of zonsondergang. De wanden van de Grand Canyon worden dan een schouwspel van lichtinvallen en tinten rood, oranje en geel.

Reisinfo

Zelf een auto of camper huren: US Travel
Visum: ESTA benodigd
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Cheaptickets.nl
Beste hotel en hostel deals: Booking.com