Wij houden wel van een adrenaline verhogende activiteit en na het beklimmen van verschillende vulkanen klinkt er vanaf boarden met een snelheid tot 95 km/h natuurlijk als muziek in de oren. Vulkaan boerden kun je doen in Leon, Nicaragua. Leon is mede door deze activiteit en het geweldige uitgaansleven een van de plaatsen die iedere reiziger door Midden Amerika aandoet.

Een beetje geschiedenis

Vulcano boarding is bedacht door de Australische thrill seeker Daryn Webb, tevens ook eigenaar van Bigfoot Hostel. Hij en zijn crew begonnen een trail and error onderzoek om te kijken met welk materiaal ze de vulkaan het beste konden bedwingen. Een snowboard, picnic tafels en ook matrassen werden geprobeerd, maar het beste resultaat had uiteindelijk een houten slee, gemaakt van metaal met een houten plaat met een Formica-geimpregneerd laagje.

vulkaan

boarding

Hoe het werkt?

Per pickup wordt je vervoerd naar de voet van Cerro Negro, waar je vervolgens met board in je hand de vulkaan op wandelt. Dit is geen zware tocht, maar mocht je liever lui dan moe zijn dan kun je iemand betalen je board te dragen. Bovenaan de vulkaan wordt je in superstevige oranje pakken en handschoenen gehesen en je krijgt een bril op, dit zal je beschermen bij een mogelijke val of slide. Dan is het tijd om de zenuwen te bedwingen en het adrenalinelevel op te krikken. Glijden maar! Mocht je de topsnelheid van de dag zetten dan krijg je een gratis shirt, transfer naar Las Penitas en een cocktail. Leon is de enige plek waar je op een actieve vulkaan kunt boarden en zo ver hebben al 25,000 mensen de adrenalineverhogende rit gemaakt.

Reisinfo:

Waar: Leon, Nicaragua. Er zijn een aantal travel agencies die deze activiteit aanbieden, maar Bigfoot Hostel heeft de snelste boards.
Kosten:  $35 dollar + $5 dollar entree voor het nationale park inclusief t-shirt en foto’s
Meenemen: stevige schoenen, water en een potje fearless

Leuke hostels in León


Hotel Flor De Sarta

Dit is misschien wel het beste hotel van León. Het heeft niet voor niks een score van 9,7 op booking.com. De locatie is perfect, de kamers zijn ruim, het uitgebreide ontbijt is heerlijk en er is een zwembad om de hete middaguren door te komen.

Prijs per overnachting vanaf:
€60 Tweepersoonskamer

 Meer informatie 


Hostel Casa Abierta

Leuk hostel midden in León. Heerlijk zwembad dat goed wordt onderhouden. De kamers zien er erg mooi uit en de bedden liggen super fijn. Er hangt een gezellig sfeertje en vergeet vooral niet een lekkere smoothie te bestellen. Genieten!

Prijs per overnachting vanaf:
€9 Dorm | €33 Tweepersoonskamer

 Meer informatie