Een visum voor Egypte aanvragen doe je zo

UPDATE: Dit artikel is geruime tijd niet meer ge-update. Het is mogelijk dat visumregels zijn gewijzigd waardoor onderstaande informatie niet meer actueel is.

Egypte is zowel een fijne vakantiebestemming om even helemaal tot rust te komen, als een prachtig land om een rondreis te maken. Met welk doel je Egypte ook bezoekt, je hebt als Nederlander altijd een visum nodig om het land binnen te mogen. Wanneer je met een gezin naar Egypte reist, is het goed om te weten dat kinderen ook verplicht een visum nodig hebben. Er zijn altijd een boel voorwaarden verbonden aan een visumaanvraag en je hebt verschillende soorten visums waaruit je kan kiezen. Wij hebben in dit artikel alle handige informatie op een rijtje gezet en ook lees je hoe je gemakkelijk én binnen 5 minuten een visum voor Egypte aan kan vragen.

De verschillende visums voor Egypte

Welk visum je aan moet vragen is geheel afhankelijk van het doel van je reis naar Egypte. Er zijn verschillende visums voor vakantiegangers, zakenreizigers, voor als je wilt werken in Egypte of voor als je er wilt gaan wonen. Wanneer je op vakantie naar Egypte gaat, heb je een toeristenvisum nodig en die kan je online aanvragen of bij aankomst in Egypte. Dit toeristenvisum is 90 dagen geldig en je mag maximaal 30 dagen aaneengesloten in het land verblijven. Wanneer je binnen 90 dagen meerdere keren Egypte in- en uit wilt reizen, moet je vooraf een multiple entry aanvragen. Hiervoor gelden dezelfde regels alleen mag je meerdere keren in- en uit reizen. Dit visum is dan ook wel dubbel zo duur als het reguliere toeristenvisum. Je kan ook naar Egypte gaan zonder dat je vooraf een toeristenvisum hebt aangevraagd. Je moet dan je visum bij binnenkomst in Egypte aanvragen. Wij raden dit af want je moet vaak in lange rijen staan en je hebt kans dat je geweigerd wordt omdat je bijvoorbeeld niet aan de voorwaarden voldoet. Het beste is dus om je visum vooraf aan te vragen zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Ga je naar Egypte voor een andere reden zoals een zakenreis? Dan moet je een bezoek brengen aan het Consulaat van Egypte om zo je visum te regelen.

De voorwaarden voor het aanvragen van het visum

Zoals met iedere visumaanvraag zijn er altijd een aantal voorwaarden aan verbonden. Voor de aanvraag van het visum voor Egypte zijn dat de volgende voorwaarden:

  • Je bent in het bezit van een regulier paspoort. Een ID kaart, verblijfsdocument of noodpaspoort is dus niet geldig voor deze aanvraag. Je paspoort moet na aankomst nog minimaal acht maanden geldig zijn.
  • Maak in een document een overzicht van je geboekte vluchten en hotels. Print dit document uit en neem het mee op reis in je handbagage.
  • Wanneer je familie of vrienden gaat bezoeken in Egypte, moet je een uitnodigingsbrief meenemen op reis.
  • Wanneer je met een groep (familie/vrienden) naar Egypte gaat, moet je een groepsaanvraag indienen.
  • Als je het visum gaat aanvragen moet je minstens één overnachting hebben vastgelegd.

Wat kost het visum voor Egypte?

Wanneer je Egypte eenmalig in- en uit wilt reizen dan kost het visum €34,95. Wanneer je meerdere keren in- en uit wilt reizen dan kost het je €69,90.

Waar en wanneer moet je het visum aanvragen?

Je kan je visum al aanvragen voordat je je vlucht hebt geboekt. Maar aangezien je al een overnachtingsplaats moet kunnen aantonen is het waarschijnlijk slimmer om het visum aan te vragen wanneer je je vlucht en een of meerdere hotels geboekt hebt. Je ontvangt je visum ongeveer 2 weken na de aanvraag via de mail. Wanneer je het visum al binnen twee weken nodig hebt, moet je het met spoed aanvragen en ontvang je het binnen 2 tot 5 werkdagen. Je kan het visum Egypte in het Nederlands aanvragen op Visumbuitenland.nl. Dit is een betrouwbaar Nederlands visumbureau en je kan er betalen via iDEAL. Al je gegevens worden eerst door hun in Nederland gecontroleerd en als er een foutje is gevonden dan word je direct benaderd om de aanvraag te corrigeren. Als alles goed is, ontvang je vanzelf je visum voor Egypte.