De kans is groot dat je bij een reis naar India denkt aan chaotisch verkeer, overal heilige koeien en eten dat je in staat stelt om vuur te spuwen. Hoewel dit een vrij accuraat beeld is, heeft India nog veel en veel meer te bieden. Het gebied rondom het stadje Munnar in de deelstaat Kerala is een van de plekken die je wellicht totaal niet van India had verwacht. Het heuvel- tot bergachtige landschap kenmerkt zich door gigantische theestruik plantages. De intens groene heuvels in combinatie met vele watervallen, leveren een zeer fotogeniek stukje natuur op.

Regenseizoen, nog mooier!

De meeste Reisjunks onder ons zullen vooral in de zomermaanden tijd hebben om te reizen. Gedurende deze maanden is het in Munnar regenseizoen. Gelukkig is dat niet zo vervelend als dat het klinkt. De wolken die boven de theeplantages hangen passen het licht zo aan dat de struiken fel groen kleuren. Daarnaast is de lucht schoon en de temperatuur aangenaam. Reizen naar Munnar tijdens het regenseizoen is dus zo slecht nog niet!

Wolken boven de intens groene theevelden van Munnar

Activiteiten

Munnar is vooral een bestemming om tot rust te komen in een uniek stukje natuur. Genieten van het uitzicht is dan ook activiteit nummer één. Er zijn veel mooie wandelingen in de regio te maken. Het kan natuurlijk goed zijn dat je op een gegeven moment toe bent aan meer uitdagende activiteiten. Dan is het zeer aan te raden om te gaan voor een ritje op een olifant. Verder zijn er zeer veel watervallen in de regio. Het is de moeite om er een op te zoeken. Ten noorden van Munnar ligt een gebied waar wilde dieren worden opgevangen. Als je de weg neemt die door dit gebied loopt, dan heb je een aardige kans om heel wat wildlife te spotten.

Praktische tips

Ben je al overtuigd om naar Munnar te reizen? Dan hebben we een aantal praktische tips voor je! Zo mooi als de natuur rondom Munnar is, zo slordig is het stadje zelf. Bij het boeken van een hotel is het in dit geval dus juist niet gunstig om er een in het centrum van de stad te kiezen. Zorg dat je je inkopen buiten het hotel doet: de lokale winkeltjes zijn vele malen goedkoper. In Munnar komen is goed haalbaar met busverbindingen vanuit de omliggende grote steden. Ter plekke zul je je vooral moeten verplaatsen per taxi, wat gelukkig aanzienlijk minder kost dan in Nederland.  Als je wagenziek bent dan zul je iets over moeten hebben voor je bezoek aan Munnar. Het zal het waard zijn!

Reisinfo

Beste reistijd: Oktober t/m december
Visum: Benodigd en te regelen bij de ambassade in Amsterdam.
Vliegticket vanaf: 392 euro
Beste hotel en hostel deals: Booking.com