Een vakantie op Curaçao is zonder enige twijfel het meest aangename alternatief voor het opdraaien van de verwarming, nu we ons in de koudste periode van het jaar bevinden. Hoewel het Caribische eiland op grote afstand van Nederland ligt, kun je er tegen gunstige tarieven direct naartoe vliegen. Dat biedt mogelijkheden voor een low-budget vakantie! Vervolgens wil je natuurlijk de nodige activiteiten op het eiland ondernemen. Om jou te helpen tegen een net bedrag aan de kou te kunnen ontsnappen, hebben wij een lijst opgesteld met geweldige activiteiten op Curaçao die weinig tot niets kosten. Juist deze low-budget activiteiten blijken een geweldige manier om de natuur en cultuur van het eiland te leren kennen.

Een van de bekendste een mooiste stranden van Curaçao

Word verliefd op de Antilliaanse keuken bij Marshe Bieu

Een grote kostenpost van iedere vakantie is het eten. In de overdekte markt Marshe Bieu eet je voor weinig traditionele Antiliaanse gerechten. Binnen de markt zijn verschillende restaurantjes gevestigd. Door de relaxte sfeer en de goede prijs-kwaliteit verhouding, is deze markt de perfecte locatie voor een stevige lunch. Marshe Bieu is groot en wordt goed bezocht door een divers publiek. Door de gunstige locatie nabij de haven en de ruime afname, is er een grote keuze uit vers gevangen vis. De markt is centraal gelegen op Punda, het oudste stadsdeel van Willemstad.

Curaçao’s legendarische bussen

Bespaar geld op vervoer en maak je reis spannend! Over het algemeen is een simpele busrit niet het meest noemenswaardige onderdeel van je vakantie, maar op Curaçao is dit anders. Neem bijvoorbeeld eens de bus van Willemstad naar Westpunt. De wegen zijn heuvelachtig en veel buschauffeurs maken er een sport van je een achtbaan-beleving te geven door zo hard mogelijk de heuvels op en af te rijden. Onderweg heb je een aardige kans om flamingo’s te zien vanuit de bus. Je kunt behoorlijke afstanden afleggen met deze bussen tegen maar een paar Antilliaanse Guldens. Willemstad heeft twee grote busstations, een op Punda en een op Otrobanda.

De mooiste stranden van Curaçao bij Westpunt

Je hoeft niet een kamer te boeken in een duur hotel met privéstrand om te genieten van de stranden van Curaçao. Sterker nog: de mooiste stranden van Curaçao zijn kosteloos voor iedereen toegankelijk. Deze stranden zijn gelegen nabij Westpunt. De bekendste stranden zijn de Grote en Kleine Knip (Kenepa). De Grote Knip is wellicht het meest gefotografeerde stukje van Curaçao en als je het ziet begrijp je waarom. Dit strand wordt goed bezocht en wil wel eens druk zijn. Mocht je die drukte willen ontsnappen dan kun je naar de Kleine Knip op één kilometer afstand. Dit strandje is zeker zo mooi en over het algemeen rustiger. Een ander strand dat wij willen aanraden is Playa Forti, waar dit gave filmpje is opgenomen:

Natuurgeweld kost geen geld: Shete Boko

Tot slot raden wij je aan wat natuurgeweld op te zoeken! De kustlijn van Curaçao is grofweg onder te verdelen in het zuidelijke deel met talloze idyllische strandjes en het noordelijke deel waar de ruige golven van de zee tegen de rotsen breken. Een tien kilometer lange landstrook langs de noordelijke kust is betiteld tot het Shete Boko Nationaal Park omwille van haar natuurlijke schoonheid. In dit park bevinden zich meerdere boka’s (baaien) waar het water binnenstroomt en uiteindelijk met een grote klap tegen de rotsen eindigt, wat een spectaculair beeld oplevert. Dit maakt het fotogenieke Shete Boko een mooie plek om kennis te maken met het natuurgeweld van Curaçao.

IMG_2419

De goedkoopste vliegtickets naar Curaçao vind je op Vliegtickets.nl