Lijkt het je wat om goedkoop een gave citytrip naar Marrakech te maken? Wanneer je gek bent op verre reizen, maar even weinig tijd en of geld hebt, is Marrakech de beste bestemming voor een exotische en toch low budget citytrip. Hoewel het maar 4 uur vliegen is naar Marrakech, ben je wel op een ander continent en dat merk je gelijk. Het is er lekker chaotisch en overal is wat te beleven. Je zal je hier dus geen moment vervelen. Hoewel Marrakech volgens The Guardian een van de duurste steden ter wereld zou zijn voor toeristen, kan je er toch behoorlijk goedkoop een leuke tijd hebben! 

tips marrakesh

Afdingen, afdingen en nog meer afdingen

Of je nu gaat shoppen of de taxi neemt naar je hotel, afdingen is iets wat je de hele dag zal moeten doen. Voor een ritje van zo’n 10 minuten in de taxi betaal je ongeveer 15 tot 20 Dirham (2 euro) en als het gaat om souvenirs dan kan je zeker 50% of meer van de vraagprijs afhalen. Dit is een onderdeel van de cultuur en als je het niet doet, betaal je simpelweg altijd veel te veel. Een goedkope citytrip naar Marrakesh zonder afdingen bestaat niet. Het is slim om in het begin gewoon af en toe wat prijzen te vragen zodat je weet wat je geld waard is. Heb je echt ergens interesse in, onderhandel dan bij verschillende verkopers. Zo kan je vergelijken hoe ver ze met de prijs zakken en weet je ongeveer wat een goede prijs is.

kosten citytrip marrakech

Eet spotgoedkoop bij stand #14 op het Jemaa-El Fna plein

Op het Jemaa-El Fna plein is altijd wat te beleven. Je vindt er verhalenvertellers, slangenbezweerders, muzikanten, acrobaten en vooral veel kraampjes waar je heerlijk en goedkoop kan eten. Wanneer de zon ondergaat moet je zeker even een kopje Marokkaanse thee drinken bij het Panorama Café, op de hoek van het Jemaa-El Fna. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over misschien wel het drukste plein van Noord-Afrika. Wil je daarna lekker en goedkoop Marokkaans eten dan ga je naar stand #14 op het plein.

tips

Ga niet mee met een local die je iets wil laten zien

Wanneer iemand op je afkomt met een leuk verhaal dat er ergens wat te zien of te doen is, dan kan je hem het beste netjes bedanken en doorlopen. Bijna altijd komt het erop neer dat dit je geld gaat kosten en dat het niets zal toevoegen aan je tijd in Marrakech. Ga dus lekker je eigen weg en gebruik de navigatie op je telefoon om de weg te vinden.

IMG_4779

Neem zonnebrand mee uit Nederland

Onderschat de zon zeker niet in Marokko want zelfs in het voor- en najaar kan je hier nog goed verbranden. Zonnebrand is vrij prijzig in Marokko dus neem dat lekker mee uit Nederland en bespaar zo weer wat geld.

IMG_4365

Boek je vliegticket ver van te voren

Wanneer je een paar weken van te voren boekt, kost een retourtje al vlug zo’n 350 euro. Met een beetje geluk kan je al op en neer voor 100 euro, wanneer je op tijd boekt. Kom je uit het zuiden van Nederland dan kan je ook direct vliegen vanaf Eindhoven Airport. Dit is vaak nog goedkoper dan vanaf Amsterdam! Ga dus al vroeg op zoek naar een goedkoop vliegticket op bijvoorbeeld Vliegtickets.nl.

vliegticket marrakech goedkoop

Slaap in een gezellige en betaalbare riad

Een riad is eigenlijk een groot traditioneel Marokkaans huis met een binnentuin of binnenplaats. Deze kan je bijna altijd vinden in het oude stadsgedeelte en vele zijn tegenwoordig guesthouses, hostels of luxe hotels. In Marrakech zijn een aantal hele gezellige en betaalbare riads te vinden waar je al vanaf 10 euro per nacht kan slapen. Hier leer je veel andere reizigers kennen en kan je ook excursies boeken en soms kooklessen nemen. Zoek je een goed hostel met een slaapzaal dan is Boho 27 de beste keuze. Slaap je liever in een tweepersoonskamer dan is Riad Naya een van de goedkoopste (goede) Riads in de stad. Zoek je toch echt wat meer luxe dan zijn Villa Wenge en Riad Farhan echte aanraders.