Hoe is het om nu, in de coronatijd, te vliegen vanaf Schiphol Airport? Is het veel gedoe of juist super makkelijk? Mocht je deze zomer nog een citytrip of reis willen maken dan ben je vast benieuwd naar hoe dat gaat. Wij vlogen 29 juni vanaf Schiphol Airport naar Portugal en delen hier onze ervaring.

Een vrijwel verlaten Schiphol Airport

Zodra je Schiphol Plaza oploopt, valt het je meteen op hoe extreem rustig het is. Hier en daar lopen wat reizigers en personeel maar het is vooral enorm leeg. Op de vloer staan peilen die looproutes aangeven maar hier lijkt niemand naar te kijken gezien de leegte. Bij de enkele incheckbalies die open zijn, is het iets drukker maar een rij kun je het bijna niet noemen. Wij kwamen om 16:00 aan op Schiphol en op de schermen stonden slechts enkele vluchten voor deze dag. Van de 6 schermen die er hangen, was slechts op een half scherm zo’n 15 vertrekkende vluchten te zien. Bij de security was dit hetzelfde verhaal, geen rij en alle ruimte om voldoende afstand te houden. Bij de gates is het wat drukker en als je wil zitten dan is de 1,5 lastiger aan te houden. Sommige reizigers dragen een mondkapje, anderen niet. Ondanks dit voelt het allemaal erg veilig en vooral heel ontspannen. Reizen vanaf Schiphol was nog nooit zo relax wat ons betreft!

Regels en zaken om rekening mee te houden

Een mondkapje is verplicht op Schiphol Airport en daar waar mogelijk dien je 1,5 meter afstand te houden. Niet iedereen volgt deze regels heel strikt maar mensen houden wel wat meer afstand dan normaal. Je kunt het vergelijken met hoe het gaat in de supermarkt. Het boarden van het vliegtuig gaat iets langzamer dan normaal maar nog steeds redelijk vlot. Overal kan je desinfecteergel pakken en er staat zelfs een automaat waar je mondkapjes of handschoenen kan kopen indien je deze bent vergeten. Op dit moment is een deel van Schiphol Airport niet in gebruik en ook zijn veel restaurants en winkels gesloten. 

Onze ervaring Schiphol Airport in coronatijd

Al met al vonden wij onze reis super ontspannen en makkelijk gaan. Nog nooit waren we zo snel bij de gate. Niet iedereen houdt zich strikt aan de voorschriften qua afstand en mondkapjes maar goed, later zit je toch allemaal naast elkaar in het vliegtuig. Onze vlucht naar Porto zat geheel vol en in het vliegtuig droeg iedereen netjes een mondkapje. Mocht je een mooie citytrip of reis willen maken dan is nu misschien wel de beste tijd om te gaan want je bent een van de eerste die weer gaat. Je zal de mooiste plekken, die normaal overspoeld worden door toeristen, nu vrijwel voor jezelf hebben.