5 Redenen waarom Nicaragua op je bucketlist hoort

Ben je op zoek naar een avontuurlijke reisbestemming, met indrukwekkende natuur, mooie steden en een relaxte sfeer? Dan is Nicaragua je bestemming. Dit zijn vijf redenen waarom Nicaragua echt op je bucketlist hoort. Een geweldige reis gegarandeerd!

Schermafbeelding 2016-03-29 om 13.55.06

#1 Kleurrijke koloniale steden

De bekendste stad van Nicaragua is Granada, een koloniaal pareltje aan het Lago Nicaragua. Hier vind je prachtige koloniale gebouwen, sfeervolle straatjes met kinderkopjes en kleurrijke panden. Op het centrale plein staat een knalgele kathedraal en de stad is bezaaid met kerken, gezellige restaurants en cafétjes. Houd je meer van een stad met een rauw randje, reis dan af naar Léon. Ook een sfeervolle koloniale stad met kleurrijke straten, maar dan net wat minder opgepoetst. In deze gezellige studentenstad proef je nog de sfeer van het revolutionaire Nicaragua, onder andere dankzij de vele politieke muurschilderingen.

uhdiuhew

#2 Paradijselijke stranden

Droom je van een tropisch paradijs met witte bountystranden en wuivende palmen? Neem dan het vliegtuig naar de Corn Islands, midden in de turquoise Caraïbische zee. Je kunt kiezen tussen de eilanden Great Corn en Little Corn, met een lichte voorkeur voor de laatste. Hier kom je ultiem tot rust: witte stranden, palmbomen, woeste jungle en er zijn geen auto’s. Kies een gezellige bungalow aan het strand en kom alleen nog van je handdoek om te duiken of te snorkelen. Dit is het paradijs op aarde!

#3 Volop avontuurlijke én culturele activiteiten

Ben je graag actief op reis, dan zit je in Nicaragua goed. De mogelijkheden zijn er namelijk oneindig. Denk aan hiken naar de top van een vulkaan, vulkaanboarden, zwemmen onder een waterval, Kajakken tussen de mangroves, trekken door het regenwoud of surfen bij het relaxte kustplaatsje San Juan del Sur. Ook voor cultuurliefhebbers is er veel te beleven. Je hebt er niet alleen gave steden, maar je kunt ook van dichtbij kennis maken met de Nicaraguaanse manier van leven. Verblijf bijvoorbeeld op een koffieplantage in de regio rond Matagalpa en leer van lokale boeren hoe zij fair trade koffie produceren. Een mooi inkijkje in het dagelijkse leven op het platteland.

leon1381-e1404052222876

#4 Prachtige natuur: van vulkanen tot regenwoud

Buurland Costa Rica mag dan beroemd zijn om haar prachtige natuur, Nicaragua doet daar niet voor onder. Het land telt tientallen vulkanen, waarvan een groot deel nog actief is. De Cerro Negro bij Léon, waar je met een sandboard vanaf kunt glijden, is één van de bekendste. Daarnaast heeft Nicaragua prachtige regenwouden, zoals het nevelwoud van Selva Negra in het hart van het land. Hier kun je in een mooie eco-lodge op een koffieplantage overnachten en tijdens wandelingen tropische vogels en brulapen spotten. Eén van de highlights van Nicaragua is de indrukwekkende Somoto Canyon, die je wandelend en zwemmend kunt verkennen.

Schermafbeelding 2016-03-29 om 13.14.24

#5 Terug in de tijd op uniek Isla de Ometepe

In het enorme Lago Nicaragua ligt Isla de Ometepe, een langgerekt eiland bestaande uit twee vulkanen, met elkaar verbonden door een stuk vlak land. Op het eiland vind je slaperige dorpjes met gekleurde huisjes, waar locals in hun schommelstoelen op de veranda een dutje doen. Je kunt ervoor kiezen om één van de vulkanen te beklimmen, te kajakken naar een eilandje met wilde apen, rond te fietsen of naar hoge watervallen te wandelen. Maar je kunt ook gewoon tot rust komen aan het meer, met aan de horizon het silhouet van de indrukwekkende Volcan Concepción. Op Isla de Ometepe heeft de tijd even stilgestaan en het is een prachtige bestemming om je reis door Nicaragua af te sluiten.

yg

Zo reis je door Nicaragua

Wil je in korte tijd veel zien van Nicaragua en ben je op zoek naar een bijzondere reis door het land? Kijk dan eens bij Better Places. Bij deze reisorganisatie plan je je hele trip in overleg met een lokale reisexpert. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Dat maakt reizen met Better Places heel speciaal en een echte aanrader.