Nederland zit al maanden in een lockdown en nu een reis boeken klinkt niet slim. Toch zien wij veel redenen om juist wel nu alvast een reis te boeken voor de zomer of het najaar. Wij hebben daarom vorige week zelf ook een hele reis uitgestippeld voor in juni én gelijk alles geboekt. De kans is namelijk heel groot dat je deze zomer, net zoals afgelopen zomer, een mooie reis binnen Europa kan maken. Wil je in het najaar weg dan zou je ook kunnen denken aan een reis buiten Europa. Dat is nu zelfs ook al mogelijk maar met meer gedoe en onzekerheden. Ben je benieuwd waarom het boeken van een reis voor aankomende zomer of het najaar een goed idee is? Check dan snel deze 5 redenen!

#1 Bijna alles is annuleerbaar

Als we één ding hebben geleerd van het afgelopen jaar is het wel dat we in deze tijd niets moeten boeken zonder de optie om het gratis te annuleren. Gelukkig kan dit bij bijna alle hotels en ook een huurauto kan je vaak kosteloos annuleren. Alleen bij vliegtickets krijgt je de kosten alleen terug wanneer de vlucht wordt gecanceld en niet wanneer de bestemming wellicht nog code oranje is. Daarom zou je daar misschien nog even mee moeten wachten en deze wat later boeken. Los daarvan kan je dus wel al de hele reis uitstippelen en alle annuleerbare zaken kunnen boeken zodat je straks alles al uitgezocht hebt.

#2 Straks is alles waarschijnlijk een stuk duurder

We kunnen allemaal niet wachten om weer op reis te gaan.Wanneer de besmettingen laag zijn (waarschijnlijk bij beter weer), kleurt de wereldkaart van de Rijksoverheid vanzelf weer geel of groen en is het mogelijk om te gaan reizen. Dat betekent dat heel veel mensen tegelijkertijd gaan boeken en weg willen. De verwachting is dat dan de prijzen van vluchten en hotels daardoor heel snel omhoog zullen schieten. Daarom kan je in onze ogen beter nu alvast alles uitzoeken en voor het grootste deel boeken.

#3 Je hebt nu waarschijnlijk alle tijd om je reis uit te stippelen

Aangezien we zo veel mogelijk binnen moeten blijven en er helemaal niets te doen is, heb je alle tijd om een vette reis uit te stippelen. Over een tijdje, wanneer Nederland weer van het slot gaat, wil natuurlijk veel liever naar het terras dan achter de computer een reis uitstippelen. Daarom is nu het perfecte moment om dat te doen!

#4 Je hebt iets om naar uit te kijken

Het is geen geheim dat veel mensen minder goed in hun vel zitten door de coronamaatregelen. Je kunt maar bar weinig leuks doen en er is niks om je op te verheugen. Hoe fijn is het om in deze tijd een reis in het vooruitzicht te hebben? Ook al ga je pas over een jaar, de voorpret neemt niemand je af.

#5 De beste hotels zijn nu nog beschikbaar

De beste en leukste hotels waren voor de coronacrisis altijd al vele maanden van te voren volgeboekt. Nu is dat natuurlijk heel anders en is vrijwel ieder hotel beschikbaar. Ook de allermooiste hotels en die zijn soms nog wat goedkoper dan ze eerst waren!

Tip: kies voor IJsland, Portugal of Kroatië!

Weet je nog niet waar je hier wil dit jaar? Check dan onze reisroutes door Portugal, Kroatië en IJsland. Deze drie Europese landen hebben allemaal zo ontzettend veel moois te bieden. In IJsland vind je de meest ruige landschappen en natuurwonderen van Europa. Een roadtrip over het eiland zit vol verrassingen en de zomermaanden is de beste tijd om er rond te reizen. Ga je toch liever voor wat meer ontspanning dan is een reis door Kroatië heerlijk. Wist je dat Kroatië meer dan 1000 eilanden telt? Portugal is ook te gek met bruisende steden zoals Lissabon en Porto en ideaal te combineren met de Algarve waar je kan genieten van een azuurblauwe zee en oranje rotsformaties. Welke bestemming je ook kiest, met één van deze drie landen kan je rekenen op een te gekke reis!