Problemen met je vlucht? Miss Casey zorgt ervoor dat je geld krijgt

Verliep jouw reis niet helemaal zoals gepland? Was je vlucht vertraagd of zelfs geannuleerd? Vaak gaat dit gecombineerd met kosten die je dan ineens extra moet maken. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten! Gelukkig kun je naast een vergoeding voor het tijdsverlies ook je extra kosten terugkrijgen. Miss Casey legt je uit waar je recht op hebt bij vluchtproblemen en hoe je jouw geld kunt terugkrijgen.

Waar heb je recht op bij een vertraagde of geannuleerde vlucht?

In Europa zijn de rechten van vliegtuigpassagiers goed beschermd door de Europese Verordening 261/2004. Wanneer je vlucht meer dan drie uur vertraagd is, heb je recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. Deze vergoeding is afhankelijk van de afstand van de vlucht en kan oplopen tot €600 per persoon. Ook als je vlucht geannuleerd is, heb je rechten. Zo moet je een vervangende vlucht worden aangeboden en als je met twee uur vertraging aankomt op je bestemming heb je ook recht op de vergoeding. Alleen wanneer de vluchtvertraging of annulering is ontstaan door een buitengewone omstandigheid heb je helaas geen recht op de vergoeding. In deze situaties heeft de luchtvaartmaatschappij geen invloed op de ontstane problemen, zoals bij slecht weer of een medische noodlanding.

Recht op teruggave extra kosten door vluchtproblemen

Het is vaak zo dat je bij vluchtproblemen extra uitgaves moet doen. Wanneer je lang moet wachten op de luchthaven, wil je toch wat eten en drinken en misschien wel een overnachting. Daarnaast kan je bij een lange vertraging ook de reservering van je huurauto missen of je mist op de terugweg de laatste trein vanaf de luchthaven naar huis. Het advies van Miss Casey is om in deze situatie de noodzakelijke spullen te kopen en de bonnetjes goed te bewaren. Blijf dus niet op de luchthaven slapen, maar neem een taxi naar huis. Deze extra kosten zijn voor rekening van de luchtvaartmaatschappij. In de Europese Verordening 261/2004 wordt namelijk aangegeven dat een luchtvaartmaatschappij zorgplicht heeft richten haar passagiers en daarom moeten extra kosten altijd worden vergoed. Zelfs wanneer ze geen invloed hebben op de situatie zoals bij stakingen van de luchtverkeersleiding.

Voorbeeld: Je hebt een ticket geboekt naar Barcelona bij Ryanair. Kort voor vertrek word je vlucht geannuleerd omdat het personeel gaat staken. Om nog in Barcelona te kunnen komen koop je zelf een nieuw ticket bij Vueling. Helaas kom je wel 3 uur later aan dan gepland. Ryanair moet je nu het bedrag van het originele ticket terugbetalen. Daarnaast het je recht op een vergoeding van €250 per persoon voor het tijdsverlies.

Miss Casey is de totaaloplossing voor vliegtuigpassagiers

Het is helaas gebleken dat luchtvaartmaatschappijen het passagiers niet makkelijk maken bij het claimen van waar ze recht op hebben. Miss Casey staat voor passagiers klaar en kan naast de vergoeding voor het tijdsverlies ook de extra gemaakte kosten voor passagiers ophalen. Download voorafgaand aan je reis de app en je hebt altijd je eigen online reis assistent bij de hand. Liever achteraf kijken waar je recht op hebt? Dat kan ook! Je kunt altijd vrijblijvend advies opvragen op de website van Miss Casey.