Koh Phangan is het meest bekende backpackerseiland van Thailand en dat komt natuurlijk door de beroemde en beruchte Full Moon Party. De dagen voor en na de Full Moon Party schieten de prijzen omhoog en het kan moeilijk zijn om een kamer te vinden. Het is dan ook een aanrader om je bed of kamer op Koh Phangan van te voren te boeken als je het eiland bezoekt tijdens de Full Moon Party. Maar goed, het is een groot eiland en waar kan je nou die perfecte combinatie vinden van gezelligheid, een verlaten strand, een betaalbare slaapplek en dat alles op loopafstand van Haad Rin? (het strand waar elke maand de FMP te vinden is) Wij delen hier ons geheime plekje op Koh Phangan op voorwaarde dat jullie het niet verder vertellen!

Leela Beach

De meeste mensen slapen voor 400 Bath in een dorm ergens midden in Haad Rin. Niet wetende dat net om de hoek een prachtig verlaten strand ligt met schattige houten bungalows voor bijna dezelfde prijs als dat bed in die 10 persoons dorm! Vanaf Haad Rin is het 10 minuten lopen maar je moet wel weten waar je moet zijn natuurlijk. Leela beach is een schattig klein strandje met twee duurdere hotels en twee guesthouses waar je heerlijk kunt chillen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAstrand koh phanganLeuk hostel koh phangan

Leela beach bungalows

De meest goedkope optie is een van de kleine hutjes van Leela Beach Bungalows. Deze kun je helaas alleen reserveren door langs te gaan en te checken of ze deze nog beschikbaar hebben. Vaak is dit wel het geval, zelfs tijdens de week van de FMP. Deze hutjes zijn super basic, kosten 500 Bath en je zit direct aan het strand. Wil je een bungalow met airco dan kun je deze wel gewoon online boeken. Ook zeker een aanrader en je geld meer dan waard!

leela beach bungalows

Lighthouse bungalows

De andere optie is een van de mooie bungalows van Lighthouse Bungalows. Deze staan een stukje verderop op de rotsen. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht op Koh Samui en is het slechts enkele minuten lopen naar het strand. Een bungalow met fan heb je vanaf 600 Bath. De bungalows zijn goed onderhouden en je het een heerlijke hangmat op je balkon. Bij het guesthouse zit ook een restaurant waar regelmatig feestjes worden gehouden een aantal dagen na de FMP.

lighthouse bungalows

Ja het is waarschijnlijk net wat duurder dan wat je nogmaals uitgeeft voor een slaapplek in Thailand maar je zult er zeker geen spijt van krijgen!

Reis info Thailand

Beste reistijd: November t/m april
Visum:
 Benodigd bij verblijf langer dan 30 dagen
Goedkoopste vliegticket aanbieder: 
Vliegtickets.nl
Leuke hotel en hostel deals: 
Booking.com

Thailand