Als je het aan ons vraagt, behoort Lapland tot één van de meest sprookjesachtige plekken ter wereld. Dit noordelijke deel van Scandinavië is een waanzinnig mooie winterbestemming wanneer het ongerepte landschap is bedekt met een dik pak sneeuw. Zie jij jezelf al gaan op een slee die getrokken wordt door husky honden? Of vol adrenaline op een sneeuwscooter over de fijne sneeuw scheuren? Of is je droom altijd al geweest om het noorderlicht te zien? Dan is Lapland Travel iets voor jou! Je gaat in één week tijd de meest gave activiteiten ondernemen en overnacht in één van de leukste lodges van Lapland met nog 34 andere Nederlanders en Belgen. Deze lodge ligt midden in de natuur en is je uitvalsbasis voor alle toffe dingen die je gaat doen die week. Één ding is zeker, het wordt een onvergetelijke reis. 

Lapland Travel

Met Lapland Travel maak je kennis met de prachtige natuur van Fins Lapland. Je gaat op noorderlicht expeditie, rendier safari, husky safari, skiën, trektochten maken en je gaat een trip maken met een sneeuwscooter. Iedere dag staat er weer wat anders op de planning en alle activiteiten zijn geheel verzorgd. Optioneel kan je nog meer activiteiten ondernemen zoals Ice fishing, skiën of paardrijden. Er is een Nederlandse gids bij en één of meerdere lokale gidsen die de omgeving op hun duimpje kennen. Er gaan met deze reis maximaal 35 mensen mee, maar tijdens de activiteiten wordt de groep opgesplitst naar kleinere groepen van 5 tot maximaal 15 personen. Schrikt de kou je af? Niet doen! Het is inderdaad koud in Lapland en de temperaturen liggen tussen de -15 en -25 graden in de winter maar gelukkig voelt het niet zo koud omdat de lucht er heel droog is en er staat meestal vrijwel geen wind. Daarbij krijg je thermokleding en snowboots dus zolang je je goed aankleedt zal je de kou prima overleven.

Het verblijf

Zoals je in de intro al kon lezen, overnacht je tijdens deze trip in één van de leukste lodges van Lapland. Deze lodge ligt midden in de bossen op 300 meter van een klein dorpje. Je kan er dus lekker helemaal tot rust komen. Het dorpje heeft een supermarkt, een paar restaurants en een pub. Je kan ervoor kiezen om op een slaapzaal te slapen maar er zijn ook tweepersoonskamers met gedeelde badkamer en een studio met eigen keuken en badkamer. Liever nog wat meer privacy? Neem dan in blokhut voor 2 tot 8 personen! Als je in een slaapzaal of tweepersoonskamer slaapt, kan je gebruik maken van de gezamenlijke keuken. Er is dus voor ieders budget wel wat.

Wanneer is het en wat kost het?

Er zijn verschillende data beschikbaar van december t/m maart. De prijzen verschillen en zijn afhankelijk van het type kamer dat je kiest. Het start vanaf €785 per persoon voor 7 overnachtingen. 5 activiteiten, het verblijf, sneeuwschoenen en transport van & naar je verblijf zijn bij deze prijs inbegrepen. De vlucht kan je zelf boeken of ook door de organisatie erbij laten boeken. Ben je helemaal enthousiast geworden over deze te gekke trip? Neem dan een kijkje op www.laplandtravel.com voor meer info en om je in te schrijven.