Een stad waar ongeveer 12 miljoen mensen wonen en die elk jaar een paar centimeter zakt. Bangkok is de plaats waar bijna iedereen zijn of haar reis door Zuidoost-Azië start of eindigt. Het is eigenlijk net zoals met India, of je houdt ervan of je vind het verschrikkelijk. Niet dat het ook maar een beetje op India lijkt hoor maar het is er druk en elke paar meter ruik je weer iets anders van riool tot knoflook en gember. Voor backpackers is Khao San Road erg leuk maar er is natuurlijk meer te doen.

IMG_1945

Fietsen met Co van Kessel

Co van Kessel Tours organiseert unieke fietstocht om het echte Bangkok te ervaren. Alle tochten zijn gebaseerd op Co’s uitgebreide topografische kennis van Bangkok en directe omgeving, alsmede zijn scherpe oog voor het interessante en aparte bezienswaardigheden. Dingen die je niet ziet vanuit een tourbus dus. Je gaat met de fiets door lokale straten, steegjes, voetpaden en kanalen tussen de belangrijkste stedelijke verkeersaders. Lees hier ons artikel over fietsen met Co van Kessel.

co van kessel co combi fietstour review

De zonsondergang vanaf een Skybar

Wat is er nou fijner dan na een hele dag door een drukke stad te hebben gelopen de dag af te sluiten op een sky bar? Even helemaal weg van de hectiek en genieten van een zonsondergang boven Bangkok. Hier kun je uitgebreid dineren, maar je kunt er ook terecht voor een lekkere cocktail. Verwacht hier geen backpackers prijzen.

highlights bangkok

Tempels spotten bij het Grand Palace

Als je van cultuur houdt moet je dit zeker gezien hebben. Zo niet trouwens ook;) Je hebt hier de kans om veel tempels in een keer te zien. Verwacht veel goud en veel kleuren zoals bij alle tempels in Thailand. De koning is heilig in Bangkok en overal zul je foto’s van hem zien hangen. Je kunt zelf opgepakt worden als je op een biljet gaat staan waar zijn hoofd opstaat!

Verdwalen door China Town

Ondefinieerbaar eten, kleine steegjes en elke meter een andere vreemde geur. Dat is China Town in Bangkok. Geweldig om hier gewoon wat rond te lopen en te kijken naar wat je allemaal tegenkomt. Zelf al loop je rondjes dan zou je dit nog niet opvallen omdat er zoveel te zien valt. Van porno dvd’s tot gebakken eend, alles is hier te koop.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Shoppen op de Chatuchak weekendmarkt

Als je in het weekend in Bangkok bent en van shoppen houdt, dan is de weekendmarkt Chatuchak een echte aanrader. Er is van alles te vinden: horloges, tassen, kleren, souvenirs en meer. De artikelen gaan van heel goedkoop nep tot net-echt-nep. De markt is enorm massaal en met meer dan 8.000 kraampjes de grootste markt van de wereld.

Reisinfo

Beste reistijd: November t/m februari. Buiten deze maanden ook prima te doen.
Visum: Nodig bij verblijf langer dan 30 dagen
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Vliegtickets.nl
Beste hotel en hostel deals: Booking.com

Thailand