Over een week zit ik in het vliegtuig naar Oeganda. Te gek, ik kan niet wachten! Ik heb me laten vertellen dat het een fantastisch mooi land moet zijn met lieve mensen en prachtige natuur. Ik zet de highlights die ik zeker ga bezoeken voor je op een rijtje!

1. Berggorilla’s.

Dit is waar het allemaal om begon; die prachtige, imposante berggorilla’s. In het grensgebied tussen Oeganda en Rwanda leven nog zo’n 350 van deze apen. Als dierenliefhebber stonden deze dieren al lange tijd op mijn bucketlist! Een permit is met $600 per persoon niet bepaald goedkoop, maar als ik de filmpjes op YouTube moet geloven is het het meer dan waard.

2. Kidepo National Park

Wat weg gestopt naar het Noorden bij de grens met Soedan ligt Kidepo National Park. Op zich één van de vele parken die er in Oeganda zijn, maar dan meer off the beaten track. Helemaal mijn ding. Het gaat nog wel even spannend worden om er te komen, want naast dat het je 2 dagen kost om er vanuit de hoofdstad Kampala te komen, schijnen de wegen nogal modderig te zijn. Een bak regen en de boel is onbegaanbaar.

3. Murchison Falls

Ook een topper naar het schijnt. Naast een mooi national park zijn de watervallen van Murchison echt een plaatje. De Witte Nijl stroomt door het park heen, wat weer zorgt voor veel dieren. Lijkt me een fijne plek om even heerlijk in een hangmatje te chillen!

4. Wandelen op een vulkaan

Ik ben gek op meerdaagse wandelingen in mooie gebieden. In Oeganda zal er ook zeker weer eentje op het programma staan. In het Westen heb je de Virunga vulkanen; een groen, mistig gebied waar je dus pittige wandelingen naar de top van een vulkaan kunt maken. Er zijn meerdere vulkanen die allemaal onderdeel zijn van de Rwenzori Mountains.

5. Chillen aan Lake Bunyonyi

Hoewel Oeganda natuurlijk niet aan zee ligt, kun je er wel relaxen op een strandje. Aan een groot meer in het Zuiden van het land; Lake Bunyonyi. Omringd door bergen, voetjes in ’t zand en genieten maar. Lijkt mij een perfect einde van mijn reis door Oeganda!

Reisinfo

Beste reistijd: December tot maart & juni tot september
Visum: Krijg je bij aankomst. Kosten: 50 dollar.
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Vliegticket.nl
Beste hotel en hostel deals: Booking.com