Australië is natuurlijk het land van de zon, de kangaroos en de veelzijdige natuur. Van Uluru en de Great Barrier Reef. Maar ook het land waar mensen het oprecht menen als ze je uitnodigen, het hele jaar door bbq’en en na hun werk standaard een uurtje surfen. Waar je in een maand een goede indruk kan krijgen van het land, je na een half jaar niet meer weg wilt en na een jaar onderdeel bent van de bevolking. Een land, om zeker niet te missen!

De meeste mensen kiezen ervoor om de Oostkust van Australië te bezoeken vanwege de veelzijdige natuur en het mooie weer, hieronder vind je de hoogtepunten van die kant van het land. Maar, het is ook zeker aan te raden om een andere route te kiezen zoals de route tussen Broom en Darwin.

Uncle Brians – Fun, falls, forest – Rainforest tour

Een absolute topper in Cairns, niet voor niets de nr 2 in Cairns region volgens TripAdvisor. Met een klein groepje rijd je in ‘Gus the Wonder Bus’ door de Atherton Tableland’s regio. Maar, niet zomaar. Het is een tour met een verhaal over Gus, met liedjes en vooral een ontzettend grappige driver!

Magnetic Island

Dit is een klein feest eilandje. Je kunt een topless auto à la Barbie huren en over het eilandje cruisen, maar het is vooral een feest locatie. Ga je liever voor de natuur, dan kun je deze plaats best overslaan, maar wil je gewoon even lekker niets dan kun je je hier best 3 dagen vermaken.

Whitsundays

De activiteit aan de Oostkust. Een eilandengroep van 74 eilanden, de een nog mooier dan de ander. Met het zachtste zand, de blauwste zee en de allermooiste natuur. Paradijs op aarde.
Er zijn diverse soorten boten en tours over één van de mooiste plekjes op aarde, maar het komt uiteindelijk allemaal op hetzelfde neer: zeilen langs de prachtige stranden, af en toe snorkelen of duiken, gezellig zonnen en op sommige boten zelfs uitgebreid feesten.

Great Barrier Reef

Dit is met meer dan 23oo km het grootste koraalrif van de wereld en staat, uiteraard, op de werelderfgoedlijst. Je kunt de oostkust van Australië niet verlaten zonder een snorkel- of duikexcursie. Deze kun je boeken op elke hoek van de straat.

Town of 1770

Het is een heel klein stadje, maar de sfeer is fantastisch. Slaap in het hostel Cool Bananas en vergeet vooral de Scooteroo-tour niet: de beste 50 dollar aan de Oostkust. Je rijdt op een soort choppers, maar dan scooters. Je kunt in dit plaatsje ook heel goedkoop surflessen volgen.

Fraser Island

Dit is een grootste zandeiland van de wereld. In Nederland zou dit beschermd gebied zijn waar je alleen onder begeleiding lopend doorheen mag, in Australië krijg je een 4wheel drive onder je kont en cross je met een groepje een aantal dagen over het eiland. Zeker niet missen.

Brisbane

Even een stad tussendoor. De stad op zich is niets in vergelijking met Melbourne en Sydney, maar je kunt hier wel de dierentuin van Steve Irwin – Australia Zoo – bezoeken.

Surfers Paradise

Het Salou van Australië. Strand, zuipen en wat daar verder nog bij komt kijken..

Byron Bay

Mocht je een skydive op je bucket list hebben staan dan is dit DE plek. Het is een heel laid-back stadje, met een super mooi strand en leuke hostels. Je kunt je hier zeker een aantal dagen vermaken.

Sydney

Need I say more? Een wereldstad, het Opera House, de Harbour Bridge, een prachtig stadspark en dan ook nog leuke stranden. Deze plek heeft alles wat je je maar kunt wensen. Extra leuk is natuurlijk als je met oud&nieuw in Sydney kunt zijn, maar vergeet dan niet op tijd een hostel te boeken. De meeste hostels hebben een minimum stay van 14 dagen tijdens het kerst-oud&nieuw seizoen.

Blue Mountains

Een mooi natuurgebied vlak achter Sydney, met als highlight de Three Sisters, een formatie van 3 reuzachtige bergen. Even de stad uit en de natuur in. Neem wel een trui mee, want het is hier een stuk frisser dan in de stad.

Melbourne

Leuke stad, waar veel te doen is.

Great Ocean Road

De mooiste weg langs de kustlijn in Australië. 250 km van Torquay naar Warrnambool. Leuk om in 2 of meer dagen te rijden, maar neem gerust langer de tijd. Er zijn een aantal ontzettend mooie lookouts over de zee. En, met een beetje geluk zie je nog een koala!

The Grampians

Een natuurgebied met veel mooie watervallen en hikes. Trek hier zeker 2-3 dagen voor uit.

Beste reistijd: Juni tot december
Visum: 
Elektronische reistoestemming (ETA) benodigd.
Goedkoopste vliegticket aanbieder: 
Vliegtickets.nl
Beste hotel en hostel deals: 
Booking.com