Met een topsnelheid van plus minus 200KM per uur naar beneden razen richting het vasteland; wie droomt daar niet van? Waarschijnlijk wordt niet iedereen direct wild enthousiast bij het idee. Adrenaline junkies hebben het standaard op hun bucket list staan, of kunnen het inmiddels al afstrepen. Minder grote waaghalzen kunnen er evengoed over dromen. Ons advies; stop met dromen. Praat jezelf de moed in en ga skydiven! In Praag!

Niets is mooier dan gewichtloos in de lucht te kunnen ‘hangen’ en jezelf vrij letterlijk vogelvrij te voelen. Voorafgaand aan hét moment begint de voorpret. En giert er zo nu en dan een gezonde dosis angst en verontrusting door de aderen. Er zijn grofweg twee type mensen te duiden die hun parachute sprong uiteindelijk verwezenlijken. Één; de mensen die al standaard genieten van een hevige adrenaline kick, en twee; de mensen die een bepaalde angst willen overwinnen. Je hebt daarnaast vast een aantal pechvogels die een niet zo slimme weddenschap hebben verloren, maar ook dan staat je een onvergetelijke ervaring te wachten. Trust us…

REISJUNK_-_Goedkoop_Skydiven_in_Praag

Waarom parachute springen in Tsjechië?

Daar zijn meerdere redenen voor, maar de voornaamste reden is dat dit het goedkoopste land is voor de sprong in het diepe. Feit is, skydiven kán heel duur zijn en misschien net iets boven je budget liggen. Dat verschilt erg per land en zelfs per skydive service. Omdat je natuurlijk wel wilt springen in een mooie omgeving en verzekerd wilt zijn van professionele begeleiding vindt je één van de beste prijs/kwaliteit skydives in Tsjechië. Ideaal te combineren met een citytrip naar Praag!

Bijkomend voordeel is dat in het bloeiseizoen overal in het land koolzaadbloemen in bloei staan. Dit zorgt op veel plekken voor prachtige geelgekleurde bloemenvelden die al een lust voor het oog zijn wanneer je er langs rijdt, laat staan wanneer je ze vanuit vogelperspectief kan bekijken.

REISJUNK_-_Goedkoop_Skydiven_in_Praag

Over naar het echte werk!

Skydivers worden verwacht op het hoofdkantoor in hartje centrum, vlakbij het hoofdplein van de oude binnenstad; Staroměstské náměstí. Kijk voordat je binnenstapt nog één keer goed op de astronomische klok van Praag, want je weet hoe laat het is zo meteen! Na het ondertekenen van wat papierwerk stap je de bus in met een team vol eensgezinde springers. De rit naar het vliegveld geeft  je daarom genoeg tijd om de spanning er vanaf te lachen en zelfverzekerd de bus weer uit te stappen.

Maar dan; klamme handjes! Wanneer je wordt opgeroepen voor een korte instructie dringt het steeds meer tot je door. Je gaat zo direct uit een vliegtuig springen! Ben je wel helemaal goed?! De metalen gespen worden vastgeklikt en je krijgt niets meer dan een bevestigende lach als je nog één keer vraagt of die ene riem wel strak genoeg om je middel zit. Je stapt in het mini-vliegtuigje dat jullie naar 4,5KM hoogte brengt en verruilt het veilige groene landschap voor het spannende helderblauwe luchtruim. Er is: Geen. Weg. Meer. Terug.

3, 2, 1.. Jump!

De wereld onder je wordt kleiner en kleiner en het gaat zo echt gebeuren. Je wordt met je dromerige kalmeringstechnieken in één klap wakker geschud door de gierende wind van buiten. De deur is open! En omdat je zoveel mazzel hebt mag je eerst de rest van de bemanning in het niets zien verdwijnen alvorens je zelf aan de beurt bent. Tip: probeer – om je angst een beetje tegemoet te komen – als laatste het vliegtuig in te stappen, en dus als eerste te springen. Met je kont over de vloer schuif je langzaamaan naar de rand van het vliegtuig. Je handen houden de bovenbeugels strak vast en je kijkt snel naar beneden nog voordat je je hoofd optilt… 3, 2, 1…

…En wat je dan voelt is onbeschrijfelijk.

We zetten nog wat foto’s voor je op rij, maar de minuutlange vrije val en het uitzicht over het Tsjechische landschap is maar moeilijk in woorden of beelden uit te drukken. Volg ons advies dus op; stop met dromen en ervaar het zelf! Skydiven is voor iedereen en er komt geen medische check bij kijken. We raden je ten zeerste aan om de zwaartekracht minstens eens in je leven goed op de proef te stellen door zelf te vliegen door de wolken naar beneden.

REISJUNK_-_Goedkoop_Skydiven_in_Praag

REISJUNK_-_Goedkoop_Skydiven_in_Praag

REISJUNK_-_Goedkoop_Skydiven_in_Praag

REISJUNK_-_Goedkoop_Skydiven_in_Praag

Online je skydive boeken

Een tandem jump is te boeken via Adventuretickets.nl en kost je €155,- euro. Ter plekke is het mogelijk om tegen extra betaling – €100,- euro – de optie tot video/foto toe te voegen. Een must, omdat je deze onvergetelijke ervaring gegarandeerd terug wilt zien.

Have a nice dive!