Tour met de Easy Riders door Vietnam

Dit artikel is geschreven door Marieke Felix en is onderdeel van de Reisjunk Bucket List. Een bucket list gecreëerd door onze volgers. 
 

Vietnam is een ontzettend groot land, met veel verschillende ‘gezichten’. Hoe kan je dit land zo goed mogelijk van ‘dichtbij’ bekijken? Als toerist is het lastig om hier een goed totaalbeeld van te krijgen zonder de bevolking hierin te betrekken.

Easy Riders Vietnam

Easy Riders is hier de uitgelezen mogelijkheid om het echte Vietnam te ontdekken. Een organisatie die motortochten op maat aanbiedt en op deze manier het ware Vietnam laten zien. Als reiziger word je van punt A naar B gebracht, stop je op de interessantste, mooiste en bijzonderste plekken waar je zelf niet snel zal komen en dit allemaal achterop op een comfortabele motor. Er zijn veel nep Easy Riders die zich voor doen en je op straat aanspreken als zijnde een Easy Rider gids, deze zijn niet officieel en hierdoor goedkoper, maar minder betrouwbaar.

moter tocht

Hoe gaat het in zijn werk?

Het concept van Easy Riders werkt als volgt: je kunt zelf aangeven wat jouw verwachtingen zijn, wat je wilt zien en hoeveel dagen je achterop rondgereden wilt worden van plek A naar B. Samen met de gidsen ga je rond de tafel zitten en stippel je een route uit die voldoet aan jouw verwachtingen. Wij kozen ervoor om een reis achterop een motor te maken van Dalat naar Mui Ne. Voor een dag inclusief overnachting betaal je rond de 70$. Het is wel handig om vooraf contact op te nemen om er zeker van te zijn dat zij op de juiste locatie, in het goede dorp/stad zijn waar de reis begint. De thuisbasis is in de stad Dalat.

De rit

In de ochtend staan de motoren klaar en kan het avontuur beginnen. Gedurende de rit stop je ongeveer 10-15 keer, per dag, bij verschillende hoogtepunten op de gekozen route. Deze verschillen van boerderijen tot fabrieken, lokale dorpjes, schooltjes etc. Dit in combinatie met de typische Vietnamese aspecten die je overal tegen komt; – kuddes koeien op straat – kleine leuke huisjes – klerenkast buiten aan een lijntje – scooters vol geladen met bagage- enorm mooi landschap – vrolijk zwaaiende kinderen. De gidsen zijn erg ervaren en weten enorm veel te vertellen. Tussendoor word je meegenomen naar lokale restaurantjes om traditionele Vietnamese gerechten te proeven.

Wat was voor ons een hoogtepunt van cultuur ? Wij stopten op een gegeven moment bij een familie die zelf rijstbladen produceert. Deze mensen worden country pumpkins genoemd doordat zij recent vanuit de bergen richting het bewoonde land zijn getrokken. In deze familie was een oudere dame van 84 die ons vroeg “zijn jullie op een olifant vanuit Nederland naar hier gekomen?” Zo wereldvreemd, geen televisie, radio of krant, maar fantastisch en mooi om dit mee te maken, zo basic en neutraal. Een ontzettend mooie ervaring om op deze manier de echte kant van het oude Vietnam en hun beleving mee te maken.

Reis info

Beste reistijd: December t/m februari
Visum:
 Benodigd 
Goedkoopste vliegticket aanbieders:
 Cheaptickets.nl
Beste hotel en hostel deals: 
Booking.com