Bij Marrakech krijg je meteen een beeld van een sprookje uit duizend-en-één nacht toch? En als je verder kijkt dan het aanwezige toerisme, is dat ook hoe je deze bijzondere stad zult ervaren. Op slechts 3.5 uur vliegen vanaf Amsterdam stap je uit in een totaal andere wereld; duidelijk Arabisch en kleurrijker dan welke stedentrip dan ook. Overweeg je naar Marrakech te gaan? Sla dan zeker deze highlights niet over!

Alle wegen leiden naar Djeema El Fna

Letterlijk en figuurlijk J. Het Djeema El Fna plein vormt letterlijk het centrum van Marrakech. Het is een enorm plein waar tientallen straatjes en souks op uit komen. Vooral ’s avonds is het superleuk om op één van de dakterrassen rondom het plein van de zonsondergang te genieten. Vanaf 5 uur verandert Djeema El Fna bovendien in een enorm openlucht restaurant. Voor een paar cent eet je de heerlijkste Marokkaanse maaltjes in de openlucht!

Neem een kijkje in een Koranschool

Als niet-Moslim kom je in principe geen moskee in. Superjammer! Toch is er in Marrakech wel een mogelijkheid om een klein kijkje in de Islamitische levenswijze te krijgen. Je kunt namelijk een bezoek brengen aan de Ben Joessoef Madrassa; een nog actieve Koranschool in het centrum van Marrakech. Alleen al vanwege de bouwstijl heel erg de moeite waard!

De magische bezienswaardigheden van Marrakech

Breng een bezoekje aan een leerlooierij

Leerlooien is een oude ambacht in Marokko. Bij de toegangspoort Bab Debbagh vind je deze zogenaamde ‘tanneries’, waar je als toerist ook een bezoekje aan kunt brengen. Je zult dit wel met een gids moeten doen, maar die lopen er voldoende rond. Ze zullen je in het begin een bosje verse munt aanbieden tegen de stank. Neem ’t aan! Geloof me, de geur is niet te harden J.

Verdwaal in de medina

Net als veel Arabische steden heeft Marrakech een supermooie en oude medina. Hoewel inmiddels ook wat toeristisch, kun je hier nog wel een glimp opvangen van het ‘oude’ Marrakech. Van verse groenten tot de mooiste keramiek en kleurige kruiden; je vindt het er allemaal. Loop de medina vooral in zonder kaart en laat je mee voerendoor de smalle straatjes.

De magische bezienswaardigheden van Marrakech-2

Ochtendje cultuur happen

In het museum Dar Si Saïd kom je van alles over het oude Marrakech te weten. Op zich is het museum zelf niet heel fantastisch, maar het gebouw is dat des te meer! Het is namelijk gelegen in een prachtig oud paleis, compleet met het mooiste mozaïek en het meest bewerkelijke houtsnijwerk. Leuk om even een rondje te lopen.