Colorado is dé staat van de bergen. Colorado is ontzettend kleurrijk en je kunt hier zelfs half mei nog skiën op één van de vele skipistes die Colorado rijk is. Wij delen de 5 highlights van Colorado met je en we weten zeker dat jij Colorado straks op je bucket list hebt staan!

#1 St. Elmo Ghosttown

Een redelijk lastig te bereiken plek, maar oh zo mooi: de spookstad St. Elmo. Het is een stukje rijden vanaf de geasfalteerde weg, maar dat maakt het juist zo leuk. Een paar kilometer over hobbels en kuilen scheuren zorgt voor een adembenemend eindpunt. Een stad die halsoverkop verlaten is nadat de goudkoorts ten einde kwam. Waan je in de wereld van de spooksteden en hoor hoe de wind langs de huisjes fluit… St. Elmo is alleen in de zomermaanden te bereiken vanwege sneeuwval.

St. Elmo Ghosttown

#2 Mount Evans Scenic Byway

De Mount Evans Scenic Byway is de hoogste geasfalteerde weg van Noord-Amerika (bijna 4400 meter hoog). De weg is meestal pas vanaf begin juni tot oktober geopend en niet geschikt voor angsthazen. De weg is namelijk op veel plekken erg smal zonder vangrails. Toch is het rijden van de Mount Evans Scenic Byway de moeite waard, nergens in Noord-Amerika kun je hoger komen met de auto dan daar. En het uitzicht? Bizar! Mocht de weg nog niet geopend zijn, dan is de Independence Pass (Indy Pass) een mooie vervanger.

Independence Pass- 5 highlights van colorado

#3 Aspen

Aspen is met recht één van de rijkste dorpen van Amerika. Hier wonen mensen als Kurt Russel, Charlie Sheen en voor de mannen: Heidi Klum. Aspen ligt midden in de Rocky Mountains en is de perfecte uitvalsbasis voor een wintersportvakantie. Je vindt hier de meest luxe skiresorts en ook in de restaurants waan je je tussen de beroemdheden. Neem wel je portemonnee mee, het is geen goedkoop dorp… Wel echt een must see én goed te combineren met de Independence Pass.

Aspen

#4 Great Sand Dunes National Park

Een bijzonder nationaal park is de Great Sand Dunes. Een Amerikaan zei mij ooit: ‘It’s beautiful… If you like sand!’. Ben je niet zo’n liefhebber van zand, dan kun je hier beter niet naar toe gaan, maar mocht je enigszins benieuwd zijn naar de vorming van de hoogste duinen van Amerika? Zeker gaan! Je vindt hier prachtige goudgele duinen die ieder het beklimmen waard zijn. Er zijn geen vaste wandelpaden, maar loop je eigen weg…

Colorado Sand Dunes

#5 Denver

De Mile High City: Denver. Denver ligt op exact één mijl hoogte (1,6 kilometer) en is zelf al het bezoeken waard. Je vindt hier enorme outdoorwinkels en niet geheel onbelangrijk: mooie bezienswaardigheden en lekker eten! Denver heeft verschillende parken en je kunt zelfs een kleine versie van The Capitol bezoeken. Bezoek ook de prachtige Botanic Gardens of bezoek een football game van de Denver Broncos. Denver is het perfecte startpunt voor een rondreis door Colorado!

Denver

Reis info

Zelf een auto of camper huren: US Travel
Visum: ESTA benodigd
Goedkoopste vliegticket aanbieders: Vliegtickets.nl
Leuke hotel en hostel deals: 
Booking.com