Welke landen open zijn voor reizigers? 14 tips!

Lockdowns, PCR tests, inreisverboden en nog veel meer maatregelen zijn per land allemaal verschillend. Door het coronavirus is reizen lang erg lastig geweest maar stap voor stap gaat de wereld weer open voor reizigers. Ben je benieuwd naar welke landen op dit moment open zijn voor reizigers en toeristen? Hier delen we een overzichtje van mooie landen die open zijn zowel binnen- als buiten Europa!

Verschil tussen reisadvies en beleid van het land zelf

Er zit een verschil tussen landen die open zijn en de reisadviezen van de overheid. Zo kan een land wel een geel reisadvies hebben maar geen reizigers uit Nederland accepteren maar het kan ook zijn dat een land wel open is maar het reisadvies nog op oranje staat. In dat laatste geval zou je dus wel dat land kunnen bezoeken. Het oranje reisadvies is en blijft natuurlijk slechts een advies en de keuze is aan jezelf. Gelukkig is sinds februari 2022 bijna de hele wereld weer terug naar geel. Bekijk altijd goed de voorwaarden per land voordat je een bestemming kiest. Voor de meeste landen die open zijn moet je vooraf een negatieve PCR test of vaccinatiebewijs kunnen laten zien maar soms zijn er ook aanvullende voorwaarden zoals dat je bij aankomst nog een sneltest moet doen of dat je een gezondheidsverklaring moet ondertekenen. Deze info kan je vaak vinden in de reisadviezen van de Rijksoverheid maar er is ook Covidcontroles.com die zoveel mogelijk data verzameld over lokale corona regels. De info van de Rijksoverheid is echter vaak betrouwbaarder en actueler.

Welke landen zijn open en raden wij aan?

Onze beste tips voor landen met een geel of groen reisadvies die momenteel ook reizigers binnen laten zijn Colombia, Jordanië, Peru, Portugal, Kroatië, Madeira, Curacao, Mexico, Thailand Costa Rica, Zuid Afrika, Oman, Panama, Filipijnen en Marokko en IJsland. Klik op de links om onze routes te bekijken. Voor sommige landen geldt nog wel dat je een negatieve PCR test moet laten zien om terug naar Nederland te vliegen. Hieronder lees je daar meer over.

Check ook de inreisregels van Nederland

Naar de regels van je reisbestemming moet je ook rekening houden met de inreisregels van Nederland. Op deze checklist vind je alle actuele info van de Rijksoverheid over naar Nederland reizen. Voor sommige landen is dit niet mogelijk en het kan zijn dat je een negatieve PCR test moet laten zien bij het inchecken.

Alvast je volgende reisbestemming uitzoeken?

Nog geen idee waar je heen wil? Check dan hier onze reisroutes om te zien wat onze favoriete reisbestemmingen zijn en wat daar allemaal te zien is!