Lockdowns, PCR tests, inreisverboden en nog veel meer maatregelen zijn per land allemaal verschillend. Door het coronavirus is reizen lang erg lastig geweest maar stap voor stap gaat de wereld weer open voor reizigers. Hoe fijn zou het zijn als er per land een overzicht te vinden was van wat de regels daar zijn, tot wanneer de lockdown is en hoe actief het coronavirus daar op dat moment is? Dat zou het uitzoeken van de mogelijkheden een stuk makkelijker maken! Nou, goed nieuws want deze kaart is nu al online.

Alle corona regels per land bekijken

Op www.covidcontrols.co vind je een wereldkaart met een handig overzicht aan data per bestemming. Je kan de wereldkaart instellen op verschillende manier waardoor je in één keer kan zien welke landen in lockdown zitten, welke landen reizigers binnenlaten of hoeveel besmettingen het land heeft. Als je vervolgens op een van de landen klikt, zie je precies wat daar de regels zijn. Zijn hotels en bars open? Zijn evenementen toegestaan? Of zijn er beperkingen in het openbaar vervoer? Je ziet het meteen in een handig overzicht. Daarbij vind je er links naar de bronnen (vaak van de overheden) die meer uitleg geven over de situatie.

Check ook de inreisregels van Nederland

Naar de regels van je reisbestemming moet je ook rekening houden met de inreisregels van Nederland. Op deze checklist vind je alle actuele info van de Rijksoverheid over naar Nederland reizen. Voor sommige landen is dit niet mogelijk en het kan zijn dat je een negatieve PCR test moet laten zien bij het inchecken.

Welke landen zullen als eerste open gaan voor toerisme?

Europa was afgelopen zomer voor het grootste deel weer open en voorlopig zullen het waarschijnlijk voornamelijk Europese landen zijn waarvoor de Rijksoverheid een geel reisadvies zal gaan geven. Met een rood of oranje reisadvies mag je wel naar een land reizen als dat mogelijk is maar kan je niet rekenen op je verzekering. Onze beste tips voor deze zomer zijn onze routes door Portugal, Kroatië en IJsland. Op dit moment zijn er ook andere landen open voor reizigers zoals bijvoorbeeld Mexico en Costa Rica. Echter zit je wel nog met de beperkingen vanuit Nederland als de negatieve PCR test die je moet laten zien om terug naar Nederland te vliegen. Op zich geen probleem maar je moet het wel even voorbereiden.

Alvast je volgende reisbestemming uitzoeken?

Nog geen idee waar je straks heen wil? Check dan hier onze reisroutes om te zien wat onze favoriete reisbestemmingen zijn en wat daar allemaal te zien is!