Lockdowns, geannuleerde events, inreisverboden en nog veel meer maatregelen zijn per land allemaal verschillend. Door het coronavirus was reizen even niet mogelijk maar stap voor stap open gaat de wereld weer open voor reizigers. Hoe fijn zou het zijn als er per land een overzicht te vinden was van wat de regels daar zijn, tot wanneer de lockdown is en hoe actief het coronavirus daar op dat moment is? Dat zou het uitzoeken van de mogelijkheden een stuk makkelijker maken! Nou, goed nieuws want deze kaart is nu al online.

Alle corona regels per land bekijken

Op www.covidcontrols.co vind je een wereldkaart met een handig overzicht aan data per bestemming. Je kan de wereldkaart instellen op verschillende manier waardoor je in één keer kan zien welke landen in lockdown zitten, welke landen reizigers binnenlaten of hoeveel besmettingen het land heeft. Als je vervolgens op een van de landen klikt, zie je precies wat daar de regels zijn. Zijn hotels en bars open? Zijn evenementen toegestaan? Of zijn er beperkingen in het openbaar vervoer? Je ziet het meteen in een handig overzicht. Daarbij vind je er links naar de bronnen (vaak van de overheden) die meer uitleg geven over de situatie.

Welke landen zullen als eerste open gaan voor toerisme?

Europa is voor het grootste deel weer open en voorlopig zijn het alleen Europese landen waarvoor de Rijksoverheid een geel reisadvies geeft, wat wil zeggen dat je bent verzekerd als er op reis iets mis gaat. Met een rood of oranje reisadvies mag je wel naar een land reizen als dat mogelijk is maar kan je niet rekenen op je verzekering. Voor de komende tijd zal je het dus echt bij Europa moeten houden wanneer je een reis door het buitenland wil maken. Maar dat kan zeker net zo mooi zijn als een verre reis! Onze beste tip voor deze zomer is Portugal. Check bijvoorbeeld onze te gekke reisroute door Portugal in twee weken.

Alvast je volgende reisbestemming uitzoeken?

Nog geen idee waar je straks heen wil? Check dan hier onze reisroutes om te zien wat onze favoriete reisbestemmingen zijn en wat daar allemaal te zien is!