Boerenleven: vakantie dichtbij huis waarbij je het boerenleven proeft

Wil je deze zomer zonder zorgen met het hele gezin op vakantie dan is een vakantie dichtbij huis op dit moment geschikter dan ooit. Wat dacht je ervan om een weekje te verblijven op een mooie boerderij in Nederland of België? Hier verblijf je in een tipi of luxe safaritent en alles is er zo op gericht dat je makkelijk 1,5 meter afstand kunt houden. Er zijn tal van activiteiten te ondernemen voor het hele gezin en er is zelfs een programma voor de kids zodat jullie samen ook even lekker kunnen genieten in de hottub of een mooie wanding kunnen maken. Klinkt niet slecht toch?

Lekker luieren of juist een actieve vakantie?

Je verblijft een hele week (van vrijdag tot vrijdag) bij de boer en kan helemaal zelf weten hoe jullie de dagen invullen. Doe je het graag een dagje rustig aan dan kan je lekker in de hottub zitten, de dieren voeren of spelletjes doen bij de tent. Heb je meer zin om actief te zijn dan kan je kiezen voor activiteiten zoals paardrijden, boerenspelen, een mooie fiets- of wandeltocht of helpen met het koken. Voor de kinderen is er tussen 10:00 en 17:00 een kidsprogramma waarbij ze elke dag iets anders gaan doen. Zo krijgen ze een rondleiding over de boerderij, spelen ze spellen of leren ze hoe ze zelf een brood bakken. Ideaal als jullie soms ook even met zijn tweeën erop uit willen.

Eten en drinken op de boerderij

Bij de boer houden ze natuurlijk van biologische en lokale producten. Op elke boerderij is een goed uitgeruste open keuken te vinden waar elke ochtend een heerlijk ontbijtbuffet wordt klaargezet. Op sommige avonden kan je hier ook dineren met het hele gezin. Het eten wordt bereid door uitstekende chefs en wordt geserveerd op houten tafels in de buitenlucht. Mocht het weer niet meezitten dan is er een overkapping en verwarming. Verblijf je in de safaritent dan kan je ook zelf koken met behulp van een klein keukentje. Heb je geen zin om in de middag zelf lunch te maken dan zijn er ook lekkere lunchpakketten te verkrijgen.

Kiezen uit verschillende bijzondere boerderijen

Je kunt op dit moment kiezen uit vier verschillende boerderijen voor je weekje glamping bij de boer in Nederland of België. Allemaal verbouwen ze verschillende producten en houden ze andere dieren. Daarbij zijn natuurlijk ook de locaties en omgeving erg verschillend. Er is een mooie open boerderij in de Ardennen, een prachtig landgoed met actieve boeren in de Vlaamse polders, een actieve natuurboerderij waar je zelf je eten verbouwd in de omgeving van Delft en een ruime boerderij gelegen naast een opvangcentrum voor wilde dieren in de Westhoek.

Meer informatie of boeken

Enthousiast geworden? Op www.boerenleven.org vind je meer informatie over de verschillende boerderijen, de kosten en alle praktische zaken.