Barcelona Express: een liftwedstrijd waarmee je een wereldreis kan winnen!

Heb jij ook wel eens het wilde idee gehad om in de zomer met wat vrienden naar een leuke Europese stad te liften? In dat geval ga je het concept van de Barcelona Express helemaal te gek vinden. Dit is een te gekke liftwedstrijd waarbij 300 teams strijden voor de ultieme hoofdprijs: Een wereldreis! Het belooft een waanzinnig avontuur te worden waarbij je met je beste vrienden in 6 dagen naar Barcelona lift. Klinkt niet verkeerd toch?

Het ultieme avontuur

Dit is reis voor echte avonturiers die tegen een stootje kunnen en alles op alles willen zetten om als eerste de finish te bereiken! Je vertrekt in teams van maximaal 3 personen vanaf Amsterdam, Brussel of Parijs en reist met een GPS tracking systeem, zonder geld of hulp van vrienden en familie helemaal naar Barcelona. Natuurlijk neem je wel wat geld mee voor eten en drinken, maar het vervoer moeten jullie zelf zien te regelen door te liften. Elke dag lift je ongeveer 300 kilometer naar het volgende ontmoetingspunt waar alle teams samenkomen. Uiteindelijk aangekomen in Barcelona, verblijf je nog een paar dagen op de camping om te genieten van deze heerlijke stad en bij te komen van jullie avontuur.

5 Etappes, 6 dagen, 1500 km in juli 2018

De liftwedstrijd is verdeeld in 5 etappes en in totaal leg je zo’n 1500 km af. Elke dag lift je samen met je team zo snel mogelijk naar de volgende plaats want wie dit het snelste doet, die wint de wedstrijd. Je slaapt steeds op een andere camping, samen met alle andere teams. Deze campings zijn op de meest toffe locaties zoals op een rivierbank, een strand, bij een kasteel of bij een historische stad en elke avond kan je rekenen op een heerlijk feestje. Je kan voor je eigen eten zorgen maar als je geen zin hebt om dit zelf te regelen dan krijg je voor €70 elke dag een goed ontbijt en stevige maaltijd in de avond. Wel zo makkelijk toch?

campsite-onderweg

Het winnende team wint een wereldreis!

Naast dat je een geweldige week gaat beleven, is er nog een reden om je in te schrijven voor dit avontuur. Jullie gaan namelijk strijden voor een wereldreis. Iedereen van het winnende team wint een round-the-world ticket met genoeg kilometers om alle continenten te bezoeken!

barcelona expressHet goede doel & sponsoring

Door te liften besparen jullie met alle teams samen 400 ton CO2 uitstoot. Om daar nog een schepje bovenop te doen, gaat een deel van de opbrengst van de Barcelona Express naar herbebossingsprojecten in Kenia. Vorig jaar zijn er maar liefst 12.2000 bomen geplant en dit jaar is het doel om dit record te verbreken! De Barcelona Express is dus ook nog eens goed voor je karmapunten saldo.

Je kan je ook laten sponsoren voor de Barcelona Express zodat je gedeeltelijk of geheel gratis kan deelnemen aan de Barcelona Express. Meer uitleg hierover vind je op de website hieronder.

Inschrijven voor de Barcelona Express

Je kan vanuit verschillende locaties deelnemen aan deze trip. Waarschijnlijk start je avontuur vanuit Amsterdam of Brussel. De vertrekdatum voor Amsterdam is 1 juli 2018 en vertrek je vanuit Brussel dan is de vertrekdatum 2 juli 2018. Wil je meer info over deze toffe trip? Check dan hier even de website van Barcelona Express. Helemaal onderaan de site kan je je inschrijven. Meedoen met de Barcelona Express kost €250 per persoon.

https://www.youtube.com/watch?v=fHowAR8PLFA&feature=youtu.be

13692769_582349621945530_2021634584008143392_o