REISADVIES UPDATE: Het reisadvies van de Rijksoverheid is weer terug naar code geel voor heel Sri Lanka. Dit is hetzelfde reisadvies als voor de aanslagen. Je kan dus weer met een gerust hart je reis naar Sri Lanka plannen!

Heb je een reis naar Sri Lanka op de planning staan dan zijn het spannende tijden voor je na de aanslagen. Niemand weet hoe de situatie daar gaat verlopen en het kan werkelijk alle kanten op. Misschien is de rust over een paar weken helemaal teruggekeerd en kan je alsnog die te gekke reis maken maar misschien loopt het ook wel helemaal anders. Ons advies is om het vooral nog even aan te kijken wanneer je nog niet binnen een paar weken vertrekt. Het zou zonde zijn als we massaal Sri Lanka gaan vermijden terwijl het straks misschien wel weer rustig is. Veel mensen zijn in Sri Lanka namelijk afhankelijk van het toerisme. Natuurlijk is het wel slim om een plan B te hebben voor het geval dat het toch niet zo snel weer rustig is. Daarom zetten we hier zes toffe alternatieven voor je op een rijtje. Landen die net zo mooi zijn en waar je datzelfde fijne reisgevoel krijgt zoals in Sri Lanka.

Colombia

Reizen door Colombia is te gek. Ja, dat zeggen we van meer landen maar Colombia staat zeker hoog in onze top 3 van favoriete reisbestemmingen. Bij Colombia dachten mensen vroeger (en nu nog soms) vaak alleen aan cocaine, kartels en burgeroorlog maar tegenwoordig hoor je hele andere verhalen. Verhalen over uitgestrekte stranden, hippe steden vol creativiteit en de vriendelijke locals die je maar wat graag willen laten zien wat er zolang verborgen lag in hun land. Colombia is daardoor hard op weg om de meest geliefde reisbestemming in Zuid-Amerika te worden. Het land was nog nooit zo veilig om te bereizen en daarom is het nu het perfecte moment om te gaan. Wacht dus niet te lang want dit geheim zal zich snel verspreiden! Check onze reisroute door Colombia om een goed beeld te krijgen van het land.

Nicaragua

Nicaragua heeft net als Sri Lanka een enorme klap gehad door de heftige protesten van vorig jaar. Gelukkig is de rust hier nu weer teruggekeerd en is het weer veilig om het land te bereizen. Juist nu is het daarom extra tof om Nicaragua te bezoeken want het is een stukje rustiger dan voor de protesten. Wat kan je van Nicaragua verwachten? Denk aan kleurrijke koloniale steden, stranden, vulkanen en dat echte Midden-Amerika gevoel. Niet voor niets was dit een bestemming razend populair aan het worden voor de protesten in 2018. Check onze reisroute door Nicaragua om een goed beeld te krijgen van het land.

Indonesië

Zoek je wat minder avontuur en wil je vooral even lekker ontspannen? Kies dan voor een reisje naar Bali en de omliggende eilanden. Het is lekker goedkoop, de mensen zijn waanzinnig vriendelijk en er is zoveel moois te zien. Mocht je Bali een tikkeltje te toeristisch vinden dan is het heel leuk om Lombok mee te pakken. Ook hier kunnen ze toeristen goed gebruiken na de aardbevingen van vorig jaar. Beklim de vulkaan Rinjani of geniet van de stranden in het zuiden van Lombok. Wil je echt iets bijzonders ondernemen dan is een boottrip bij de Komodo Eilanden de beste tip die we je kunnen geven! Check onze reisroute door Bali om een goed beeld te krijgen van het eiland.

Mexico

Mexico is net als Colombia zo’n land waar veel mensen een verkeerd beeld van hebben. Mexico is gigantisch en in het zuiden hoef je je totaal geen zorgen te maken om je veiligheid. In tegendeel,  hier hoef je je alleen maar zorgen te maken over welke beach bar je vandaag zal uitkiezen en of je voor de taco’s of nachos zou gaan. De regio Yucatan is het paradijs op aarde met hagelwitte stranden, verborgen cenotes en oude maya tempels. Check onze reisroute door Mexico om een goed beeld te krijgen van het land.

Jordanië

Zoek je een toffe bestemming voor een wat kortere reis en wat dichter bij huis? Dan is Jordanië een hele toffe optie. Wij zijn net terug uit Jordanië en hebben enorm genoten van de ruige natuur en gastvrije cultuur. Het land is veilig en heel makkelijk te bereizen met een huurauto. Maak er een mooie roadtrip van langs de Wadi Rum woestijn, de eeuwenoude stad Petra, de Dode Zee en nog veel meer mooie plekken. Check onze reisroute door Jordanië om een goed beeld te krijgen van het land.

Costa Rica

Ga je op reis door Costa Rica dan ervaar je dat typische pura vida gevoel waar Costa Rica bekend om staat. Hangbruggen, vulkanen, jungle, watervallen, stranden, wilde dieren, beachclubs en hotsprings, in Costa Rica vind je het allemaal. Een fantastisch mooie bestemming en net als Jordanië is Costa Rica een heel geschikt land voor een roadtrip. Check onze reisroute door Costa Rica om een goed beeld te krijgen van het land.