Wie aan backpacken denkt, denkt vooral aan Australië, Azië en Zuid-Amerika. Backpacken in Europa wordt steeds meer gedaan, maar is geen standaard backpackbestemming. Maar backpacken in Amerika? Daar hoor je niemand over. Toch is backpacken in Amerika heel goed mogelijk, het is alleen wat minder vanzelfsprekend. En oké, misschien ietsje duurder. Maar wie zegt dat Australië goedkoop is?

Kosten en budget voor backpacken door Amerika.

Vluchten naar de oostkust kun je met goed zoeken al voor rond de €500,- krijgen, alhoewel je tegenwoordig soms zelfs vliegtickets van rond de €300,-/€400,- naar New York langs ziet komen bij Cheaptickets.nl. Dan moet je wel flexibel zijn, maar dat zijn wij als backpackers enorm, toch? Daarnaast kun je maandpassen kopen voor de trein, zijn veel bezienswaardigheden gratis en vallen youth hostels ook best wel mee. Helaas mag je op een toeristenvisum (ESTA) niet werken in Amerika, dus je kunt je reis in principe niet bekostigen door te werken in het land.

Veiligheid

Amerika is een veilig land om te backpacken, zowel voor vrouwen als voor mannen. Wees niet verbaasd als je regelmatig aangesproken wordt door Amerikanen, zeker niet als je ergens heel verloren met een kaart langs de weg staat. Amerikanen zijn over het algemeen heel behulpzaam en vinden het echt niet erg om jou op weg te helpen. Vaak bieden ze je zelfs een lift aan als je geen vervoer hebt. De kans op een gratis lift is aan de westkust trouwens groter dan aan de oostkust, de mensen zijn hier over het algemeen iets vriendelijker en meer open naar vreemden (uitzonderingen daargelaten). Over de veiligheid in Amerika wordt nog weleens gediscussieerd, maar zolang je je niet in wijken bevindt waar de gangs de baas zijn heb je weinig te vrezen. En het is echt niet zo dat ze allemaal met een wapen staan te zwaaien! Amerika is één van de veiligste landen om rond te reizen hebben we ervaren.

Vervoer

In Amerika is het huren van een auto het allermakkelijkst en het meest gebruikelijk, alleen is het huren van een auto vaak erg duur. Helemaal als je onder de 25 bent, dan betaal je underage fee dat kan oplopen tot enkele honderden euro’s. Alternatieven zijn reizen met de trein (Amtrak) of de Greyhound bussen. Je kunt ervoor kiezen om een maandpas te kopen en daarmee kun je onbeperkt in bepaalde gebieden reizen. Dat kan een voordeel zijn als je veel wil zien in korte tijd. De opstapstations voor de Greyhound bussen liggen echter wel vaak in achterbuurten. Dat hoeft niet gevaarlijk te zijn, maar we kunnen ons voorstellen dat je je het misschien niet altijd even prettig vindt. Kies voor de Greyhoundbus als je van natuur houdt. Ben je een stedenliefhebber dan kun je beter voor Amtrak kiezen.

Accommodatie

Je kunt het zo gek niet verzinnen, maar in Amerika heb je alles. Van complete huizen en hotels, tot de goedkopere motels, hostels en jeugdherbergen. En vergeet Airbnb niet natuurlijk. Het enige nadeel dat ik kan verzinnen is dat veel youth hostels vaak vol zitten. Het is dus niet vanzelfsprekend dat een hostel ook echt een plekje vrij heeft. Daardoor zul je minder flexibel kunnen zijn dan in andere landen waarbij het op de bonnefooi naar een youth hostel gaan wat vanzelfsprekender is. Het is natuurlijk niet erg als je iets meer te besteden hebt en ook af en toe in een motel kan slapen. Een motel hoeft overigens niet heel veel duurder te zijn dan een youth hostel. En denk ook eens aan couchsurfing, dat is ook helemaal niet gek in Amerika! Check Booking.com voor leuke en betaalbare accommodaties die je vaak nog last minute kan annuleren zonder dat er kosten aan verbonden zijn.

Accommodatie motel Amerika

Reisgebieden

Niet alle gebieden zijn even interessant om doorheen te reizen, dus hebben we een overzicht gemaakt van de meest interessante gebieden in Amerika.

– Westkust

De westkust is één van de meest bezochte gebieden van Amerika en niet voor niets! In deze regio vind je de meeste grote nationale parken en grote steden. Vlieg bijvoorbeeld goedkoop op Las Vegas en maak vanaf hier een rondreis naar Los Angeles, via de kust omhoog naar San Francisco en via Utah en Arizona weer terug naar Las Vegas. Vergeet ook geen bezoek te brengen aan Yosemite, Death Valley, Grand Canyon etc. Nog leuker is om San Diego aan je trip toe te voegen, vanwaar je een tripje naar Mexico kunt maken. Een waar backpackersparadijs!

Restaurant Florida

– Oostkust & Deep South

De oostkust is leuk om van noord naar zuid te doen of andersom. Je kunt beginnen in New York (daar zijn de vliegtickets vaak het goedkoopst) of Boston om vervolgens langs de kust naar beneden te reizen via Philadelphia, Washington D.C.,  Charleston, Savannah (uitgeroepen tot de mooiste stad van Amerika!), Jacksonville, Daytona Beach, eventueel Orlando en naar Miami. Voor een ultiem backpackersfeertje reis je door naar Key West, echter gaat er geen trein (meer) van Miami naar de Keys. Ben je niet zo’n kustfan dan kun je er ook voor kiezen om vanaf Washington D.C. de trein of bus te pakken naar Charlotte in North Carolina of Nashville in Tennessee. Nashville is vooral leuk als je een muziekliefhebber bent. Vanaf Nashville kun je door naar Memphis en vervolgens New Orleans of Houston. Zo pak je een stuk Deep South mee en leer je veel over de katoenplantages en de vroegere slavernij.