#1 Een totaal andere wereld

Hoewel het vanaf Amsterdam maar vijf uur vliegen is, ben je gelijk in een totaal andere wereld. Natuurlijk door de Arabische cultuur maar ook de natuur zal je verbazen! Je kunt er klimmen door watervallen in Wadi Mujib, drijven op de Dode Zee, verdwalen door de oude stad Petra en duiken in de Rode zee. Wat je ook zeker niet mag missen is het overnachten in een Bedoeïnen kamp in de Wadi Rum woestijn. Je krijgt een kijkje in deze bijzondere leefstijl en slaapt in eenvoudige tenten op de meest mooie locaties. Ook het eten is heerlijk in Jordanië. Wil je meteen de Arabische smaken proberen dan kun je Mezza bestellen. Dit zijn een soort Arabische tapas met brood en schaaltjes vol salades en dips, waaronder hummus, baba ganoush en tabouleh. Dat laatste is een salade met mint, tomaat, peterselie, ui, citroen en kruiden.

Eten jordanië

#2 Vriendelijke mensen

De mensen in Jordanië zijn ontzettend vriendelijk. Als je over een markt loopt dan kun je hier een daar een praatje maken en vaak laten ze je van alles proeven. Sommige mensen kijken in eerste instantie niet erg vriendelijk maar dit heeft meer te maken met de bouw van het gezicht dan de werkelijkheid. Zodra je een keer lacht of een gesprek aanknoopt leer je de echte gastvrijheid van Jordanië kennen. Maak dus veel contact met mensen en ben geïnteresseerd!

bezienswaardigheden jordanië

#3 Het is veilig

Ondanks dat vele landen die grenzen aan Jordanië niet veilig zijn op dit moment is Jordanië een prima reisbestemming. Als vrouw alleen kan het iets lastiger zijn maar als je met een georganiseerde reis mee gaat heb je zeker nergens last van. Eerder schreven wij een uitgebreid artikel over de veiligheid in Jordanië dat je hier terug kunt lezen. 

#4 Ideaal voor een korte reis

Jordanië leent zich uitstekend voor een korte rondreis van bijvoorbeeld 8 dagen. Je kunt dan de belangrijkste bezienswaardigheden bekijken en hoeft vaak niet langer dan 2 of 3 uur te reizen. Wat ook makkelijk kan zijn is een strandvakantie combineren met een aantal excursies. Als je verblijft in Aqaba dan kun je vanaf daar Petra en Wadi Rum bezoeken. Ook kun je hier natuurlijk geweldig duiken in de Rode Zee. 

IMG_3508

#5 Goedkoop

Jordanië is een goedkope bestemming om op te vliegen en ook ter plekke liggen de prijzen lekker laag. Alleen de bezienswaardigheden zijn wat duurder. Het kan dus handig zijn om bij je reis een excursie pakket te nemen omdat dit vaak goedkoper is dan alles los te betalen. Je betaald er met de Dinar die ongeveer gelijk staat aan de Euro. Hieronder een overzicht van een aantal prijzen die je kunt verwachten:

  • Entree Petra: 50 dinar
  • Paardrijden in Petra: 20 dinar voor 2 uur
  • Dode zee: 16 dinar
  • Duiken: 35 dinar per duik 
  • Jeepsafari Wadi Rum: 45 dinar (incl. overnachting, lunch en avondeten)
  • Op de kameel in Wadi Rum: 5 dinar

Zo reis je door Jordanië

Wil je ook een rondreis maken door Jordanië? Bekijk dan het aanbod van Better Places. Dit platform verbindt reizigers rechtstreeks met een lokale reisprofessional. In overleg met een lokale reisexpert stel je je ideale reis samen. Authentieke ervaringen en verantwoord reizen staan bij Better Places centraal. Kijk voor meer informatie op www.betterplaces.nl.

Reisinfo

Beste reistijd: Maart t/m mei & oktober en november.
Visum: 
Krijg je bij aankomst
Goedkoopste vliegticket aanbieder:
Vliegtickets.nl
Beste hotel en hostel deals: Booking.com