Je kunt je vakantie op Curaçao grofweg op twee manieren invullen. Optie één is populair onder velen en staat bekend als de strandstoel-methode: eindeloos in de zon liggen bakken en nergens aan denken. Leuk voor even, maar wij zijn meer fan van de Reisjunk-methode: het opzoeken van de gaafste ervaringen waardoor je je vakantie op Curaçao nooit meer zult vergeten! Op Curaçao worden talloze activiteiten aangeboden. Wij waren te gast op dit Caribische pareltje en maakten een selectie van 5 unieke activiteiten. Pak je bucketlist erbij en schrijf mee:

#1. Jetski + Snorkel Tour

Dit avontuur begint in de Caracasbaai, waar je eerst nog even kunt oefenen met het besturen van de jetski. Druk de hendel voorzichtig in, want anders vertrekt de jetski zonder jou! Vervolgens ga je de zee op. De golven maken het uitdagender om de jetski goed te besturen, maar ook veel leuker. Vanaf het water krijg je een ander beeld van het eiland en kom je op plekken die je anders nooit zou zien. Zo zie je bijvoorbeeld de extreem luxueuze landhuizen aan de kust en soms zelfs op privé eilanden. Er is voldoende inspiratie materiaal voor later. Uniek aan deze tour is dat je halverwege een stop maakt op een van de mooiste snorkel-plekken van het eiland: namelijk bij een gezonken sleepboot niet ver onder het wateroppervlak. Ben je erg behendig, dan kun je onder het schip door zwemmen.

#2. Zwemmen met dolfijnen op zee

Je kunt op meerdere plekken ter wereld zwemmen met dolfijnen, maar de Dolphin Academy op Curaçao biedt een groot voordeel. Het is namelijk een van de slechts drie plekken ter wereld waar je met de dolfijn de open zee op kunt. De natuurlijke setting maakt de ervaring veel echter en je weet dat de dolfijnen zo weg kunnen zwemmen als het ze niet zou zinnen. De Dolphin Academy van Curaçao heeft meerdere programma’s om kennis te maken met dolfijnen. Voorafgaand aan het zwemmen, leer je fascinerende weetjes over dolfijnen. Ter voorbereiding raden we je aan een pen en pasfoto mee te nemen voor je sollicitatie naar een carrière als dolfijnentrainer.

Zwemmen met dolfijnen op open zee... dat kan bij de Dolphin Academy op Curaçao!

#3. Golfen bij Santa Barbara

Of golf nu jouw sport is of niet, een balletje tikken op de Santa Barbara Golf Course is een ervaring om nooit te vergeten. Door het droge klimaat op Curaçao moeten de golfbanen dagelijks worden voorzien van gigantische hoeveelheden water. Resultaat is een intens groene golfbaan met de heldere blauwe zee en de Tafelberg als decor. Ben je fervent golfer, dan is dit wellicht de mooiste plek waar je ooit je sport zult beoefenen. Maar ook als golf niet je sport is, is het een genot om in een golfwagentje over het terrein van Santa Barbara te rijden.

Schitterend onderhouden golf course met een decor om u tegen te zeggen

#4. Jeepsafari door het Christoffel Park

Op het westelijke deel van Curaçao ligt ‘s lands grootste natuurgebied: het Christoffel Nationaal Park. Iconisch voor dit gebied is de Christoffel berg, tevens het hoogste punt van het eiland. Door het droge klimaat op Curaçao is de natuur lang niet overal even groen, maar het Christoffel Park vormt hier een schitterende uitzondering op. Tijdens de jeepsafari zal een gids je wijzen op de bijzondere typen planten die het park rijk is en vertellen over de geschiedenis. Als onmisbaar onderdeel van een jeepsafari zul je uiteraard op hoog tempo over de heuvelachtige wegen van het nationaal park worden gereden. Door de hoogte die je bereikt met de open jeep, kun je de zee aan weerzijden van het eiland zien liggen. Houd je van een beetje meer avontuur? Beklim dan de Christoffel berg. Voorwaarde is wel dat je vroeg opstaat om de warmte voor te zijn.

IMG_2380

#5. Struisvogel Farm

Het dier wordt vooral geassocieerd met Australië, maar ook op Curaçao is hij te bewonderen: de struisvogel. Een relaxte gids neemt je mee over de boerderij en verrijkt je met onmisbare weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat een struisvogelei tot 200 kilo aan gewicht kan dragen zonder te barsten? Je kunt zelf de proef op de som nemen… Verder krijg je uitgebreid de kans om de struisvogels van dichtbij te bewonderen en zelfs te voeren.

IMG_2333-001

Curaçao is dus niet alleen een bestemming voor de luie strandvakantie. Het eiland biedt talloze activiteiten waarvan wij een selectie maakten. Benieuwd naar de andere mogelijkheden? Kijk dan ook op de website van het Curaçao Tourist Board. En als je dan helemaal voldaan bent van deze mooie levenservaringen, is er geen betere plek om bij te komen dan op de stranden van Curaçao.