Vliegticket geboekt? Hotel in Barcelona geboekt? Klaar om te gaan? Check eerst even deze insider tips waardoor je de onbekende paden in Barcelona kunt betreden? Speciaal voor Reisjunk heeft Marta van barcelonametmarta.nl deze 5 hidden gems van Barcelona geselecteerd. Geheime adressen om te onthouden!

#1 Biblioteca de Catalunya

Geplaatst in het oude ziekenhuis Hospital de la Santa Creu, de Biblioteca de Catalunya is niet alleen een plek om te lezen en te studeren, maar ook een gebouw met veel architectonische waarde en geschiedenis. Bezoek zijn patio, de imposante Sala General en de Sala Prat de la Riba waar vroeger de verpleegkamer van het ziekenhuis was.

Adres: Carrer de l’Hospital, 56. Metro: Liceu (L3)

#2 Antic Teatre

Verborgen in een smalle straat in de buurt van het Palau de la Música Catalana, het Antic Teatre is een onafhankelijke creatieve ruimte gevestigd in een 17e-eeuws herenhuis. Het Antic Teatre vormt een creatieve hub waar vrienden afspreken om een drankje te doen bij hun binnentuin, terwijl artiesten de verschillende shows en projecten bespreken.

Adres: Carrer de Verdaguer i Callís, 12. Metro: Urquinaona (L1, L4)

#3 Romeinse Forum

Een stukje van de oude Romeinse Forum is nog goed bewaard gebleven tussen een paar huizen in El Gòtic. Betreed het Centre Excursionista de Catalunya, in een smalle straat achter de Kathedraal, om deze pareltje uit het verleden met je eigen ogen te bewonderen.

Adres: Carrer Paradis, 10. Metro: Jaume I (L4)

#4 La Caseta del Migdia

In de zomermaanden opent op de Montjuïc-berg La Caseta del Migdia, een nonchalant bar en terras met lounge muziek om te barbecueën onder de pijnbomen. Kenners zeggen dat je vanaf La Caseta van een van de mooiste zonsondergang kunt genieten.

Adres: Mirador del Migdia. Metro: Paral.lel (L2, L3) – Pl. Espanya (L1, L3

#5 Arabische baden

Even een avondje zen? Ga dan naar Aire de Barcelona, een verbazingwekkend gerestaureerde Arabische bad, gelegen in het hart van de stad, in de wijk El Born. Deze oude baden zijn de perfecte verlichting voor je geest, lichaam en ziel. Je vindt hier een aantal zwembaden met verschillende temperaturen, een stoombad, aromatherapie, therapeutische douches en massages. Ideaal om jezelf even te verwennen en te ontspannen.

Adres: Passeig de Picasso, 22. Metro: Jaume I (L4)

Op zoek naar een mooie verblijfplaats in Barcelona? Bekijk een ruim aanbod vakantiehuizen in Barcelona bij Topic Travel.

Hotel tips


14720950

Eurostars Cristal Palace

Het Eurostars Cristal Palace is centraal gelegen, vlak bij de promenade Passeig de Gràcia in Barcelona. Moderne kamers met airconditioning, satelliet-tv en gratis WiFi.

Prijs per overnachting: v.a. € 79

Meer informatie


35643375

Hostal Girona

Het pension is gevestigd in een historisch gebouw uit de 19e eeuw en ligt in het historische hart van Barcelona. Het biedt gratis WiFi en toegang tot de fitnessruimte.

Prijs per overnachting: v.a. € 35

Meer informatie

Boek hier gelijk je vliegticket!