Je eerste backpack trip is vaak het meest indrukwekkend. Je hebt er lang naar uitgekeken, veel over opgezocht op het internet en urenlang over gefantaseerd. Alles is nieuw en spannend en vaak reis je in snelvaart door een land om niets te missen. Naarmate je meer reist zul je merken dat je manier van reizen ook zal veranderen. Deze 10 dingen leert bijna iedereen tijdens de eerste keer backpacken en zal je als fervent backpacker zeker herkennen.

foto's-2

#1 Je hebt minder spullen nodig dan je denkt

Wanneer je voor de eerste keer gaat backpacken neem je waarschijnlijk veel te veel spullen mee. Drie paar schoenen, een klamboe en nog veel meer dingen die je tijdens je reis zelden tot nooit gaat gebruiken. Je tweede backpack trip zal je backpack dan ook een stuk minder vol zitten.

#2 Oordoppen zijn een goede investering

Voor oordoppen is altijd nog wel een plekje vrij in je backpack en zo niet dan maak maar plek! Deze ga je namelijk zeker weten nodig hebben. Vooral tijdens je nachten in de dorms waar mensen midden in de nacht dronken binnenkomen, god weet wat doen met zijn tweeën op dat toch al te kleine matras, of de hele nacht liggen te snurken. Dan hebben we nog niet gesproken over die club onder je guesthouse en overvolle treinen. So be prepared!

foto's-4

#3 Er zal altijd iemand zijn die meer heeft gedaan

Tien dagen alleen op een eiland gezeten waar je met je blote handen slangen hebt gevangen? Wiet gerookt met een local tijdens een zonsverduistering? Al kruipend een vulkaan beklommen? Awesome! Maar er zal altijd iemand zijn die het allemaal ook heeft gedaan en meer. Als je 5 jaar gaat reizen dan kom je vast en zeker iemand tegen die 10 jaar aan het reizen is. De oplossing? Doe gewoon wat jou gelukkig maakt, het is geen wedstrijd.

#4 Overal ter wereld wonen goede mensen

Wanneer je gaat backpacken denken veel mensen aan alle horrorverhalen over vermissingen, mensen die drugs in tas doen en mensenhandelaren. Je zult erachter komen dat er overal ter wereld goede mensen wonen. Overal zullen mensen je proberen te helpen of zelf uitnodigen om bij ze te komen eten. De wereld is dus niet zo gevaarlijk als de tv je soms laat denken.

foto's-5

#5 (nog) Niet alles staat op het internet

Er zijn nog steeds geweldige plekken waarover nog niets op het internet staat. Slimme backpackers gaan niet alleen naar de restaurants en hostels die worden aangeraden op Tripadvisor maar volgen vooral de tips van andere backpackers. Dit zorgt voor de beste ervaringen!

#6 Het is oké om de weg kwijt te raken

Blijf niet alleen op de route maar neem soms eens een totaal ander pad. Verken iets nieuws, ontdek en geniet. Reizen zonder bestemming zal je unieke momenten brengen.

foto's-8

#7 Als iets te goed voor woorden klinkt dan is dat vaak ook zo

Een tuktuk die je voor 10 Bath de hele dag door Bangkok zal rijden klinkt misschien verleidelijk net zoals een gratis rondleiding door een museum. Toch is dit meestal niet wat je wil. Er zit bijna altijd iets achter als het zo goed klinkt. De tuktuk zal je eerst afzetten bij wat winkels waar ze je met harde verkooptechnieken dingen aansmeren die je niet wil en na de ‘gratis’ museum tour voel je je verplicht om een goede fooi te geven. Volg je instinct.

#8 Goedkoop voelt niet lang goedkoop

Tijdens de eerste paar dagen betaal je overal gewoon de prijs want ‘Jeetje wat is alles toch goedkoop zeg!’ Na de eerste week zie je dat ineens helemaal anders en voor je het weet ben je aan het onderhandelen over 0,10 cent zonder dat je het doorhebt.

#9 Je kunt nooit alles zien

Dit is waarom je eerste backpack reis nooit de laatste zal zijn.

foto's-7

#10 Je hebt heel veel geluk in het leven

Ook al leef je tijdens je reis op rijst en water. Het feit dat je een vliegticket hebt kunnen kopen naar een ver land om daar nieuwe plekken en culturen te ontdekken geeft aan dat je heel veel geluk hebt in het leven. Geniet van elke minuut!

Check hier al onze artikelen over backpacken of lees verder over je favoriete bestemming!