Schommel in de wolken bij Casa del Arbol in Baños, Ecuador

Dit artikel is geschreven door Katelijne Brongers en is onderdeel van de Reisjunk Bucket List. Een bucket list gecreëerd door onze volgers. 
 

anneer je in Quito, de hoofdstad van Ecuador, aankomt, merk je snel dat je je op grote hoogte bevindt doordat je snakt naar zuurstof. Heb je de behoefte om je ademhaling te controleren en tot jezelf te komen? Of vrees je voor hoogtes en wil je jezelf eens uitdagen? Pak dan gauw de bus naar Baños want daar vind je, op een rustige plek aan de rand van een bergweg, een boomhuisje met een lange schommel eraan. Ga erop zitten en geniet van het betoverende uitzicht op de bergen, de –nog actieve- vulkaan Tungurahua en de wolken terwijl de wind door je haren waait. Het wordt ook wel ‘the swing at the end of the world’ genoemd, ervaar het zelf!

Baños

Casa del Árbol vind je dicht bij het toeristische plaatsje Baños. Vanuit Quito is het een 3,5 uur durende busreis naar deze stad. Baños is door de ligging, omgeven door bergen, watervallen en warmtebronnen, een toeristische trekpleister geworden. Hotels en hostels zijn er in overvloed. Evenals kantoortjes die tours voor je kunnen regelen naar de watervallen of om te gaan raften, mountainbiken, paardrijden, een bezoekje aan een spa te brengen et cetera.

Casa del Árbol

Baños bevindt zich in een dal en het boomhuisje is wat hoger gelegen, dit maakt dat je mooie uitzichten krijgt over de omgeving. Aangekomen bij het boomhuisje tref je een simpel cafeetje aan waar je wat te drinken en te snacken kan halen wanneer het geopend is. Daarnaast tref je de boom aan waar omheen een huisje is gebouwd welke je kan beklimmen. En aan een tak van die boom hangt de schommel. Je zult waarschijnlijk niet de enige zijn die de schommel wil proberen maar het is een relatief rustige spot. Voor het bezoek hoef je niet te betalen maar een kleine donatie wordt wel gewaardeerd.

schommel

Hoe kom je bij Casa del Árbol?

Je kan er op verschillende manieren komen. De goedkoopste maar langzaamste is lopend. In de omgeving van Baños kan je mooie wandelingen door de groene bergen maken waarbij je verschillende uitkijkpunten tegenkomt. Om het boomhuisje te bereiken vanuit Baños zul je omhoog moeten lopen. Vraag bij je hostel of een ander informatiepunt om een kaart van de omgeving, hier staan de routes op.

Een andere mogelijkheid is de bus, hier betaal je nog geen dollar voor. De bus gaat richting Runtun en stopt bij de busterminal en wat andere opstappunten, hier kan de lokale bevolking je prima bij helpen. Hou er wel rekening mee dat de bus maar een enkele keer per dag rijdt en je geen zekerheid hebt dat je een bus terug kunt vinden. In dat geval is het een kwestie van de weg naar beneden volgen of een voorbijrijdende local lief aankijken. Als je het helemaal makkelijk wil doen, dan neem je de taxi. Maak van tevoren een afspraak met de chauffeur dat hij op je wacht. Op en neer zal je rond de 20 dollar kosten.

Reis info

Beste reistijd: Februari t/m april. Andere maanden ook goed te doen.
Visum: Krijg je bij aankomst in Ecuador
Goedkoopste vliegticket aanbieders: Cheaptickets.nl
Leuke hotel en hostel deals:
Booking.com