Vliegen over de Nazcalijnen is een must do in Peru. Deze mysterieuze tekeningen zijn vermoedelijk gemaakt tussen 200 voor- en 900 na Christus en het is nog steeds een raadsel met welke redenen dit is gedaan. De tientallen reusachtige figuren van verschillende objecten als dieren, insecten, spiralen en driehoeken zijn alleen vanuit de lucht goed zichtbaar. Deze tekeningen zien is op zich al een hele toffe ervaring maar zeker ook de vlucht in het kleine vliegtuigje is iets om nooit meer te vergeten. Een vlucht over de Nazcalijnen kost je ongeveer €90 en is daarmee een stukje duurder dan de gemiddelde prijs voor een excursie in Zuid-Amerika. Daarom wil je er natuurlijk goed van kunnen genieten en deze tips gaan je daarbij helpen.

nazcalijnen

#1 Neem vooraf een reispilletje

Dit is de belangrijkste tip die we je kunnen geven. De kans is namelijk nogal groot dat je tijdens de vlucht over de Nazcalijnen goed misselijk zal worden. Er zijn verschillende vliegtuigen voor groepen tussen de 2 en de 6 passagiers. Om ervoor te zorgen dat alle passagiers de Nazcalijnen goed kunnen zien, maakt de piloot constant scherpe bochten naar links en naar rechts. Dat zorgt ervoor dat je tijdens de vlucht van ongeveer 30 minuten behoorlijk ziek kunt worden. Er zijn zakjes aanwezig voor het geval je moet overgeven maar dit wil je liever voorkomen gokken we zo. Het is dus slim om ruime tijd voor de vlucht een reispilletje te nemen.

dscf1477dscf1485

#2 Maak niet te veel foto’s uit het vliegtuig

Net voor de vlucht is er een moment waarop je een paar minuten de tijd hebt om foto’s te maken bij het vliegtuig. Tijdens de vlucht kan je beter gewoon genieten want tenzij je een hele goede lens hebt die ver kan inzoomen, zul je toch geen goede foto’s. De vlucht is voorbij voordat je het weet dus geniet vooral van elke minuut in de lucht. Daarbij zal je waarschijnlijk alleen maar misselijker worden wanneer je steeds door je camera kijkt.

img_6365img_6351

#3 Probeer een vlucht in de ochtend te scoren

De Nazcalijnen zijn elk moment van de dag goed zichtbaar maar de zichtbaarheid is vaak het beste wanneer je vliegt tussen 7 en 11 in de ochtend. Dan heb je ook meteen de minste kans op turbulentie. Elke paar minuten vertrekt er een vliegtuig dus het moet niet moeilijk zijn om een vroege vlucht te boeken.

#4 Vlieg met een betrouwbare maatschappij

In de laatste 10 jaar zijn er een aantal vliegtuigen gecrasht waarbij meerdere doden zijn gevallen. Belangrijk dus om je een betrouwbare maatschappij te kiezen. Wij vlogen met Movil Air. Deze maatschappij vliegt met goede toestellen uit 2012 en 2013 en de maatschappij heeft alle certificaten die de veiligheid garanderen.

vliegen over de Nazcalijnenimg_6386vlucht

#5 Vergeet niet de Departure Tax en je paspoort

Voor je vlucht over Nazcalijnen moet je eerst de Departure Tax betalen van 30 soles / 8 euro. Dit kan je betalen op het vliegveld en is niet inbegrepen bij de prijs voor de vlucht. Vergeet ook vooral je paspoort niet want zonder paspoort mag je niet mee. Omdat er strikte voorwaarden gelden voor het gewicht dat een vliegtuig kan dragen, is het slim om zo min mogelijk spullen mee te nemen. Je moet je rugzak namelijk achterlaten bij de incheckbalie.

#6 Wees erop voorbereid dat je soms lang moet wachten

Als je vlucht zou vertrekken om 9 uur dan hoef je niet verrast te zijn wanneer je pas vertrekt om 10 uur. De planningen zijn allemaal niet zo strak en het weer speelt een grote rol. Neem dus een spelletje of een goed boek mee want de kans is groot dat je redelijk lang moet wachten voordat je mag boarden.

vliegenimg_6404