Sandboarden in Huacachina mag zeker niet ontbreken op je reisplanning voor Peru. Deze ‘oase in de woestijn’ heb je vast en zeker al tientallen keren voorbij zien komen op Pinterest of Instagram. Lang geleden was dit een populaire plek voor de rijkste Peruanen om in hun vrije tijd verkoeling te zoeken. Tegenwoordig is Huacachina vooral een toeristische trekpleister en eerlijk gezegd vonden wij het dorpje zelf een tikkeltje tegenvallen. Wees echter niet teleurgesteld wanneer je dit leest want het gaat namelijk niet om Huacachina maar om de twee activiteiten die je hier met elkaar kan combineren!

dscf1298huacachina desert

Aan de ene kant vind je de stad Ica en aan de andere kant de uitgestrekte woestijn die er in de ochtend nog vredig bij ligt. Als het in de ochtend niet mistig is dan is het zeker een aanrader om een wandeling te maken door de woestijn. Zo ver als je kan kijken zie je niets anders dan grote gele heuvels. De rust en stilte zijn heerlijk maar zijn hier nooit van lange duur.

Adrenaline kick = gegarandeerd

Vanaf de middag vertrekken de eerste buggy’s richting de woestijn. Deze futuristische voertuigen zijn er in alle kleuren en bezorgen je het gevoel van een achtbaan maar dan in het kwadraat. Met hoge snelheid scheur je door de woestijn van links naar rechts en van boven naar beneden. Na zo’n 20 minuten is het tijd voor het echte werk en sta je ineens bovenop een enorme heuvel. Tijd om te sandboarden! Je legt je board met de punt over de rand en gaat op je buik liggen terwijl je de touwen aan de bovenkant van het board vasthoudt. Je krijgt een duwtje om over de rand te komen en glijdt vervolgens met hoge snelheid recht naar beneden. Voordat je het weet sta je beneden aan de heuvel met een flinke dosis adrenaline in je lijf. Nu is het wachten op de buggy die je op komt halen om naar de volgende heuvel te rijden om vervolgens nogmaals zo’n 2 tot 3 keer te sandboarden vanaf nog hogere heuvels!

sandboarding huacachinadscf1407dscf1387

Tips voor het sandboarden

Je kan kiezen voor een tour van 1 of 2 uur. Ga zeker voor die van 2 uur! Dit kost je 50 soles oftewel 13 euro en de tijd vliegt voorbij. Als het aan ons lag dan hadden wij het liefst een tour van 3 uur gedaan.

Draag dichte schoenen en een lange broek want het zand is super heet. Wanneer je open schoenen of slippers draagt dan kan je bijna niet lopen in het zand.

Vergeet geen zonnebrand en water mee te nemen en laat dingen als sieraden en je horloge in je hotel. Je kan een rugzak meenemen voor je camera en water. Deze kan je tijdens het sandboarden in de buggy laten liggen.

Plan de tour zo dat je vertrekt rond 4 uur. Zo zie je de zonsondergang en hebt het mooiste licht.

dscf1401sandboarden huacachina

Leuke hostels in Huacachina


Banana’s Adventure

Super relaxed hostel met mooie kamers in verschillende prijsklasse. De kamers zien er stuk voor stuk super goed uit. Er hangt altijd een gezellig sfeertje in dit hostel en er is een fijn zwembad. Bij de overnachting zit een excursie inbegrepen, bijvoorbeeld de sandbuggy tour. Super tof om te doen!

Prijs per overnachting vanaf:
€21 Dorm|€49 Tweepersoonskamer

 Meer informatie 


Desert Nights Ecocamp

Opzoek naar een bijzondere slaapplek? Dan is Desert Nights Ecocamp iets voor jou! Je slaapt in de woestijn, in een ruime en comfortabele tent die van alle gemakken is voorzien. De bedden liggen onwijs goed en je krijgt een dik dekbed. Er is een groot zwembad om heerlijk in te ontspannen.

Prijs per overnachting vanaf:
€35 Tent

 Meer informatie