Cuzco is misschien wel de leukste stad van Peru met tientallen mooie bezienswaardigheden in en rond de stad. Ooit was Cuzco de hoofdstad van het Incarijk en later is het overgenomen door de Spanjaarden. Zij braken de meeste Inca tempels af zodat ze op die plaatsen kerken konden bouwen. Echter zijn in en rond de stad nog steeds restanten te vinden van de Incas. Cuzco is tegenwoordig een hele mooie en gezellige stad die zich perfect leent als uitvalsbasis voor een bezoek aan Machu Picchu.

dscf2013

Verschillende tickets voor bezienswaardigheden in Cuzco
Om de bezienswaardigheden in en rond Cuzco te bezoeken zijn er 3 verschillende tickets te koop. Het Citytour Ticket, Sacred Valley Ticket en een combinatie van deze twee. Deze geven je toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad, de Sacred Valley of in beide. De eerste twee tickets zijn 70 soles/19 euro en het combinatie ticket is 100 soles/25 euro. Deze tickets kan je kopen bij iedere betaalde bezienswaardigheid. Gelukkig zijn er ook genoeg leuke gratis bezienswaardigheden in Cuzco te vinden om je een dag of twee goed te vermaken.

# Plaza de Armas: Het levendige plein van Cuzco

Plaza de Armas is het centrale plein van Cuzco waar altijd wel wat te beleven is. In het weekend oefenen groepen jongens en meisjes hier hun dansen en rondom het plein zitten veel leuke koffietentjes. Als je hier op een bankje gaat zitten dan is er altijd wel wat te zien.

bezienswaardigheden cuzcocuzco

# Verdwalen in de steegjes rond San Blas

In de San Blas area vind je allerlei kleine winkeltjes die kunst of handgemaakte souvenirs verkopen. Dwaal door de smalle witte steegjes en ga op zoek naar leuke souvenirs voor in huis of voor vrienden en familie. Wil je heerlijk ontbijten of lunchen dan moet je zeker bij Jack’s Cafe zijn!

dscf2002dscf1995dscf1994

# Viewpoint over Cuzco bij San Cristobal

Zoek je wat rust dan loop je vanaf het Plaza de Armas in zo’n 15 minuten naar het viewpoint bij San Cristobal. Hier heb je een mooi uitzicht over de stad dat je waarschijnlijk maar met een handje vol mensen hoeft te delen. Wil je het nog hogerop zoeken dan loop je door naar Cristo Blanco, het witte beeld van Jezus dat je vanaf het Plaza de Armas al ziet liggen.

cuzco viewpointdscf1984

# Loop de wandelroute uit de Lonely Planet

Wil je de mooiste straatjes van het centrum verkennen? Neem dan de Lonely Planet mee want daarin staat een toffe wandelroute voor het centrum van Cuzco. Deze route neemt je mee langs de mooiste koloniale straten en gebouwen.

dscf1964dscf1971

# Bezoek de San Pedro Markt

Wanneer je gek bent op markten dan is de San Pedro Markt in Cuzco zeker wat voor jou. Hier doen de locals hun boodschappen en vind je vers fruit, speelgoed, souvenirs maar ook kruiden en zelfs gebraden cavia. Elke 5 meter is weer wat anders te zien en te ruiken!

dscf1989dscf1987

Onze favoriete adresjes in Cuzco

Er zijn een boel leuke accommodaties te vinden in Cuzco. Je hebt gegarandeerd een fijn en gezellig verblijf bij Selina Cuzco. Naast dat het design er ontzettend tof uitziet is het er ook heel gezellig. Er is een binnenplaats met veel leuke zitplekjes en er is een grote gezamenlijke keuken. Perfecte plek om reizigers te ontmoeten en een leuke avond te hebben. Ook Estancia is een hele goede keuze in het leuke Cuzco. Estancia ligt in de wijk San Blas wat ook wel bekend staat als de leukste wijk van Cuzco. Het hotel is omringt door goede restaurants en het ontbijt wat je iedere ochtend krijgt is heerlijk.