Winterwoods: overnachten in een yurt midden in de natuur

Kamperen in Nederland in de winter is iets waar de meeste mensen waarschijnlijk nog nooit aan hebben gedacht, maar Winterwoods gaat het tegendeel bewijzen deze winter. In december, januari en februari kun je namelijk overnachten in een yurt in de dichte bossen van natuurgebied het Hart van Drenthe. Zo’n yurt is natuurlijk al knus, warm en gezellig, maar de activiteiten en de natuur in de omgeving maken de Winterwoods-beleving echt af. Deze winter wil jij kamperen op Winterwoods pop-up camping, wedden?

Het concept van Winterwoods

In de bossen van natuurgebied het Hart van Drenthe ligt de Winterwoods pop-up camping deze winter verstopt. Tijdens een 2- of 3-daags uniek verblijf in een traditionele yurt kun je helemaal tot rust komen: ontspannen in de spa, de natuur verkennen of deelnemen aan allerlei workshops. Zo is er een sauna en staat er een hottub tussen de bomen. De camping is adult-only en de doelgroep van Winterwoods ligt tussen de 20 en 40 jaar. Dat wil niet zeggen dat je niet mag komen als je jonger dan 20 of ouder dan 40 bent, maar het is leuk om te weten hoe oud de rest van de campinggasten ongeveer zullen zijn. 

Tip: Nomadsland is een vergelijkbaar concept als Winterwoods maar dan is de locatie niet in Drenthe maar in de Ardennen.

Overnachten in een traditionele yurt tent

Je slaap in een traditionele yurt tent. Wie ooit in Mongolië is geweest heeft er misschien wel eens in geslapen, maar ook in Nederland zie je deze bijzondere accommodaties steeds vaker op campings. De grote ronde yurt tent is enorm groot: 6×6 meter! Ze zijn traditioneel ingericht met bedden en warm beddengoed, stoelen, kleden, en een kastje. Je kunt kiezen uit een tweepersoons kingsize bed of meerdere enkele bedden voor als je met vrienden verblijft. 

In de winter kan het natuurlijk aardig koud worden buiten, maar de tenten zijn gemaakt in Mongolië en worden van origine door nomaden gebruikt op de ijzige toendra’s. Ze zijn goed geïsoleerd en voorzien van een houtkachel zodat het de hele nacht lekker warm blijft. 

Koken op de camping

Het is in sommige yurts mogelijk om te koken, maar eigenlijk wordt het aangeraden om te koken in een van de drie gemeenschappelijke keukens. Daar is alles aanwezig om een goede maaltijd te bereiden en de ingrediënten neem je zelf mee. Als je echt back to basic wil dan kun je een gaspitje lenen om buiten bij je yurt te koken. Helemaal geen zin om steeds te koken? Om de dag wordt er een stevige maaltijdsoep bereid op het kampvuur waarvoor je je (ook na het boeken) kunt aanmelden. Ook heel makkelijk is dat je maaltijdpakketten kunt bestellen waarin alles voor je ontbijt, lunch of diner zit. Dat scheelt weer een hoop gesjouw met spullen en je hoeft je dan niet druk te maken over het eten. Helemaal leuk is dat het streekpakketten zijn met allerlei verse Veluwse producten.

Warm douchen

En hoe zit het met sanitair? Op het Winterwoods-terrein staat een sanitair blok waar je heerlijk warm kunt douchen. De toiletten staan altijd op korte afstand van de yurts zodat je tijdens een koude nacht niet het hele campingterrein over hoeft. 

Wat is er te doen op Winterwoods?

Je gaat naar Winterwoods voor de ultieme winterbeleving, de leuke en relaxte activiteiten en de knusse avonden. Het buitenleven staat centraal: in de outdoor spa kun je in de houtgestookte hottub ontspannen tussen de bomen of even lekker zweten in de Finse sauna. Er staat een grote tipi op het terrein waar ook allerlei activiteiten worden georganiseerd. Yoga classes, ademsessie clinics en een workshop broodbakken bijvoorbeeld, maar ook een workshop zoals de Wim Hof methode, waarbij je leert om je lichaam te controleren in een ijsbad. Sommige workshops zijn niet inclusief en een aantal van deze workshops kunnen alleen doorgaan bij genoeg aanmeldingen. 

Als je liever de natuur in trekt dan kan dat ook. De omgeving leent zich er perfect voor en juist in de winter beleef je zo’n bosrijke omgeving op een heel andere manier. Als je geluk hebt, spot je allerlei wilde dieren zoals edelherten, wilde zwijnen, vossen en reeën. Na een fijne dag buiten wordt het kampvuur opgestookt en kun je bij het warme vuur genieten van een stoofschotel en een lekker drankje. Ook hiervoor geldt weer: niets hoeft, alles mag. Je kunt ook lekker in je eigen yurt de kachel aansteken en een bordspel spelen of een boek lezen.

Data en prijzen voor Winterwoods

Winterwoods is van 11 december 2020 t/m 28 februari 2021 als pop-up camping gevestigd in natuurgebied het Hart van Drenthe. Je kunt kiezen voor een verblijf van 2 of 3 nachten en daarbij zijn in ieder geval de overnachtingen inclusief in een volledig ingerichte yurt tent met houtkachel, stookhout en elektriciteit, beddengoed, gebruik van de sauna en hottub en yoga en workshops. Meer informatie of gelijk boeken? Bekijk dan de website van Winterwoods.