Op Bali heb je weinig opties om te reizen met het openbaar vervoer en als je geen brommer wil huren dan ben je al snel aangewezen op de taxi’s die vaak vrij prijzig zijn. Tijdens ons bezoek aan Bali kregen wij een super handige tip van een local waardoor je tegen hele lage prijzen met de taxi kan reizen. De app is niet alleen handig voor Bali maar je kunt hem ook in veel andere grote steden van Zuidoost-Azië gebruiken.

Koop eerst een lokale simkaart

Het is erg handig om een lokale simkaart te kopen omdat het vaak voorkomt dat de taxichauffeurs je bellen wanneer ze er zijn. Daarnaast heb je dan ook nog eens altijd internet op je mobiel en dat is nodig voor de app. Een simkaart kost 15k en het is aan te raden om nog voor 100k beltegoed te kopen. Dit is samen ongeveer 7 euro.

Grab app

Grab is een gratis app die in korte tijd razend populair is geworden in landen als Indonesië, Maleisië, Thailand en Singapore. Het is de grootste concurrent van Uber op de Aziatische markt. Via deze app kunnen locals zich aanmelden als chauffeur en kan iedereen aangeven voor welke route hij of zij een taxirit nodig heeft. Wij gebruiken de app nu een paar jaar op Bali en het werkt hier fantastisch.

Taxi azië

Hoe werkt het?

Je kan een locatie instellen van waar je opgehaald wil worden en waar je heen wil. Je kan de locatie kiezen van waar je op dat moment bent, een adres invullen of een locatie zoeken via de kaart. Vervolgens zie je meteen de prijs die echt geweldig laag is. Wij schatten dat de prijzen ongeveer de helft zijn van wanneer je een normale taxi neemt. Soms zitten we een half uur in de taxi voor nog zo’n €2,50. Het fijne van Grab is dat je de chauffeur in cash kan betalen in tegenstelling tot de app Uber waarbij je een credit card nodig hebt. Bijna altijd is er een chauffeur in de buurt en je hoef dus niet lang te wachten. Je ziet op de kaart precies waar de chauffeur is en hij zal je waarschijnlijk nog bellen om te laten weten hoe lang het gaat duren voordat hij er is.