El Nido is een klein stadje in het noorden van Palawan in de Filipijnen. Deze plek is vooral populair omdat je vanuit hier het prachtige Bacuit Archipel kan bezoeken met een van de verschillende dagtours. Bij deze eilandengroep vind je de mooiste eilanden, lagunes en snorkelplekken. Vanuit El Nido bieden ze vier verschillende tours aan naar verschillende delen van het Bacuit Archipel. Je ziet veel mooie plekken tijdens deze tours maar ze zijn wel erg toeristisch. De boten zitten erg vol en bij veel plekken liggen er minimaal 5 boten en tientallen mensen in het water. Dit maakt het helaas een stukje minder bijzonder. Wil je naast deze tours ook zelf de mooiste stranden verkennen? Huur dan een transparante kajak bij het El Nido Boutique & Art Cafe en verken het nabijgelegen eiland Cadlao. Het duurt zo’n 3 uur om naar de Cadlao Lagoon te kajakken en onderweg kan je stoppen bij zes verlaten stranden die vol staan met palmbomen. Wij zagen hier tot onze verrassing apen en neushoornvogels in de bomen zitten. Door de transparante kajak kan je de kleurrijke koralen op de bodem zien en af en toe zwemmen er wat tropische vissen onder je door. Heerlijk toch?

DCIM100GOPROG0221204. transperant kayak DCIM100GOPROG0211154.

Onze favoriete adresjes in El Nido


Spin Hostel

Het design van dit luxe hostel is te gek en er is veel kunst te vinden. De grote bedden liggen super comfortabel en de douche is lekker warm. Een lekker ontbijtbuffet is bij de prijs inbegrepen en het ligt op een fijne locatie in het stadje El Nido.

Prijs per overnachting vanaf:
 €17 Dorm | €33 Tweepersoonskamer

Meer informatie


Bulskamp Inn

Ben je op zoek naar een kleinschalig hotel? Dan is Bulskamp Inn een aanrader. Je verblijft hier in een fijne tweepersoonskamer en er zijn leuke zitplekjes in de tuin. De eigenaar is ontzettend behulpzaam en wilt je overal bij helpen.

Prijs per overnachting vanaf:
€44 Tweepersoonskamer

Meer informatie