Veel backpackers die gaan reizen door Zuidoost-Azië slaan de Filipijnen over. Misschien omdat het net wat duurder is dan landen als Laos of Cambodja of omdat de Filipijnen het imago heeft van een onveilige bestemming. Toch is het een absolute aanrader om te backpacken op de Filipijnen want dit land heeft namelijk alles wat je zoekt voor een avontuurlijke trip. Van gigantische groene bergen met rijstterrassen tot de mooiste stranden van Zuidoost-Azië en je kan er ook nog eens goed surfen. Daarnaast zijn de mensen enorm beleefd en spreekt bijna iedereen er vloeiend Engels. Lijkt het je wat om te gaan backpacken door de Filipijnen? Dan kan je in dit artikel alles lezen over de kosten, veiligheid, vervoer en meer!

bacpackfilipijnen bezienswaardigheden

Kosten & budget backpacken Filipijnen

Backpacken in de Filipijnen is dus wat duurder dan in andere landen in Zuidoost-Azië. Ten eerste zal je meer geld kwijt zijn voor je dagelijkse kosten als accommodatie en maaltijden. Een simpele tweepersoonskamer kost je rond de 22 euro en eten in een normaal restaurant kost gemiddeld zo’n 5 euro per persoon. Vooral op het eten zou je geld kunnen besparen door veel te eten in lokale tentjes. Naast de dagelijkse kosten moet je rekening houden met de kosten voor vliegtickets. Wanneer je voor een paar weken gaan backpacken en verschillende eilanden wil zien, zal je altijd tussen de 100 tot 300 euro kwijt zijn aan vliegtickets. Je kan deze kosten laag houden wanneer je al een paar maanden van te voren je vliegtickets boekt. Al met al waren wij per persoon zo’n 1500 euro kwijt voor een maand backpacken. Dat is het totaalbedrag voor de kosten in de Filipijnen, exclusief de kosten van het vliegticket naar de Filipijnen. Laat je niet afschrikken omdat het wat duurder is. De Filipijnen zijn het zeker waard om wat meer geld aan uit te geven!

Lees hier ons uitgebreide artikel over de kosten in de Filipijnen.

de filipijnen

Beste reistijd

Probeer de periode van juli t/m oktober te vermijden. Dit is namelijk zowel het regen- als het tyfoonseizoen. Wil je bijna zeker zijn van lekker weer dan kan je het beste reizen tussen januari en mei. Toch zijn hier ook weer uitzonderingen op omdat de Filipijnen zo groot is en de seizoenen hier en daar verschillen.

Bohol filipijnen

Vervoer

Tussen de grotere eilanden zal je dus vaak moeten vliegen. Er zijn wel wat routes waarbij je de ferry kan nemen maar dit duurt soms dagen en uiteindelijk ben je dan niet eens zo heel veel goedkoper uit. Op de eilanden zelf kan je prima met de bus of met de jeepney reizen en voor de kortere ritjes hebben ze op de Filipijnen de ‘tricycle’. Dit is een brommer met een overdekte zijspan. In de grotere steden kan je ook de jeepney nemen voor de kortere afstanden. Het vervoer over land kan je gewoon de dag voordat je wil vertrekken regelen bij een van de vele travel agencies of in je guesthouse. Wil je met de jeepney dan kan je gewoon instappen wanneer deze langskomt. Easy peasy!

Benieuwd naar een leuk reisroute voor de Filipijnen? Check hier de perfecte reisroute voor 3 tot 4 weken.

tips backpackenbackpacken filipijnen

Veiligheid op de Filipijnen

Wij hebben ons geen enkel moment onveilig hoeven voelen in de Filipijnen. Het is belangrijk om je van te voren even in te lezen want er zijn bepaalde gebieden in het zuiden waar je beter niet naartoe kunt gaan. Daarnaast is Manilla waarschijnlijk de minst veilige bestemming waar je zal komen. Dit is geen fijne stad dus het is slim om zo snel mogelijk door te reizen. Wanneer je in Manilla verblijft, is Makati de meest veilige buurt. Gebruik je gezonde verstand en dan hoef je je nergens zorgen over te maken. Wij hebben totaal geen problemen gehad in de 30 dagen dat wij in de Filipijnen waren en zijn ook niemand tegengekomen met nare ervaringen.

Hier lees je ons artikel over veiligheid in de Filipijnen.

IMG_9934

Accommodatie

Heel veel leuke hostels zijn er niet in de Filipijnen. Het loont daarom om vooraf al wat onderzoek te doen zodat je op een gezellige plek terechtkomt. Als er ergens een leuk hostel is, dan zit vaak deze ook snel vol. Boek dus even een paar dagen vooraf je hostel of guesthouse om zeker te zijn van een kamer of bed in de dorm. Dit zorgt er ook voor dat je geen een uur opzoek moet naar een betaalbare slaapplek. Wij gebruiken hiervoor altijd Booking.com omdat je hierbij in bijna alle gevallen kosteloos kan annuleren tot een dag voor de check-in datum. Wel zo fijn wanneer je geen hele duidelijke planning hebt!

Onze favoriete adresjes in de Filipijnen

Tijdens onze reizen door de Filipijnen hebben we vele leuke hostels en guesthouses gevonden. Om het jou makkelijk te maken, hebben we hier een artikel van gemaakt dat bomvol staat met leuke budget verblijf tips.

hostels

IMG_9680