Alles over backpacken in de Filipijnen

Veel backpackers die gaan reizen door Zuidoost-Azië slaan de Filipijnen over. Misschien omdat het net wat duurder is dan landen zoals Laos of Cambodja of omdat de Filipijnen het imago heeft van een onveilige bestemming. Toch is het een absolute aanrader om te backpacken op de Filipijnen want dit land heeft namelijk alles wat je zoekt voor een avontuurlijke trip. Van gigantische groene bergen met rijstterrassen tot de mooiste stranden van Zuidoost-Azië. Paradijselijker dan de Filipijnen bestaat haast niet! Daarnaast zijn de mensen enorm beleefd en een groot deel van de bevolking spreekt erg goed Engels. Lijkt het je wat om te gaan backpacken door de Filipijnen? In dit artikel lees je alles over backpacken in de Filipijnen.

bacpack filipijnen bezienswaardigheden

Kosten & budget backpacken Filipijnen

Backpacken in de Filipijnen is een tikkeltje duurder dan in andere landen in Zuidoost-Azië. Je zal je wat meer geld kwijt zijn voor je dagelijkse kosten zoals accommodatie en maaltijden. Nu zit er ook verschil tussen de eilanden. Zo is het leven in El Nido een stuk duurder dan bijvoorbeeld op Siargao. We gaan hier voor het gemak even uit van het gemiddelde. Wanneer je in de leuke populaire hostels wilt verblijven kost een bed op een slaapzaal zo’n €10 en voor een tweepersoonskamer moet je rekenen op ongeveer €25. Wil je liever in een leuke b&b verblijven dan betaal je voor een tweepersoonskamer rond de €35 per nacht. Een pizza in een goed beoordeeld restaurant kost ongeveer €6. Naast de dagelijkse kosten moet je rekening houden met de kosten voor vliegtickets voor binnenlandse vluchten. Wanneer je voor een paar weken gaat backpacken en verschillende eilanden wilt bezoeken, zal je altijd tussen de 100 tot 300 euro kwijt zijn aan vliegtickets. Je kan deze kosten laag houden wanneer je al een paar maanden van te voren je vliegtickets boekt. Ben je benieuwd naar wat wij uit hebben gegeven tijdens onze reis naar de Filipijnen? Check dan hier ons uitgebreide artikel over de kosten voor de Filipijnen.

de filipijnen

Beste reistijd voor de Filipijnen

De Filipijnen kent meerdere seizoenen. Probeer de maanden juli tot en met oktober te vermijden want dan is het regen- en tyfoonseizoen. De beste maanden voor de Filipijnen zijn januari tot en met mei. Het is in deze periode niet te warm en het regent niet vaak. Toch zijn hier ook weer een paar uitzonderingen op omdat de Filipijnen zo groot is en de seizoenen hier en daar verschillen.

Bohol filipijnen

Vervoer

Tussen de grotere eilanden moet je vaak een binnenlandse vlucht nemen. Er zijn wel wat routes waarbij je de ferry kan nemen maar dit duurt soms dagen en uiteindelijk ben je dan niet eens zo heel veel goedkoper uit. Op het vaste land kan je met de bus of jeepney reizen en voor de kortere ritjes kan je een tricycle pakken. Dit is een brommer met een overdekte zijspan die je voor een spotprijsje overal naartoe brengt. In de grotere steden kan je een taxi of jeepney nemen. Als je met een jeepney meegaat moet je soms wel even uitvogelen welke jeepney moet pakken. Er rijden zoveel jeepneys in de stad en het is niet helemaal duidelijk waar ze stoppen. Als je de tijd hebt is dit dan ook wel weer een leuk avontuur.

tips backpacken backpacken filipijnen

Veiligheid op de Filipijnen

Wij hebben drie keer door de Filipijnen gereisd en hebben ons gelukkig geen enkel moment onveilig gevoeld. Het is belangrijk om je van te voren even in te lezen want er zijn bepaalde gebieden in het zuiden waar je beter niet naartoe kunt gaan. Daarnaast is Manilla waarschijnlijk de minst veilige bestemming waar je zal komen. Dit is niet zo’n fijne stad dus het is slim om zo snel mogelijk door te reizen. Wanneer je in Manilla verblijft, is Makati de meest veilige buurt. Gebruik je gezonde verstand en dan hoef je je nergens zorgen over te maken. In dit artikel lees je meer over de veiligheid in de Filipijnen.

IMG_9934

Hotels & hostels in de Filipijnen

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Bali en Thailand, heeft de Filipijnen niet heel veel leuke hostels en hotels. Er zijn zeker wel goede hostels en hotels te vinden maar veel accommodaties zijn ook echt niet goed. Het loont daarom om vooraf je hotels of hostels te boeken zodat je zeker in een goede accommodatie verblijft. De leuke plekken zitten namelijk vaak al volgeboekt als je ze niet ver van te voren boekt. Wij hebben een lijst gemaakt met onze favoriete hostels en hotels in de Filipijnen. In deze hostels en hotels hebben we zelf een fijne tijd gehad of hebben we als tip gekregen van een van onze volgers.

De ultieme reisroute voor de Filipijnen

Met 7641 eilanden is de Filipijnen ontzettend groot en kan een reisroute samenstellen nog best een uitdaging zijn. Het ene eiland is weer totaal anders dan het andere eiland en daarom is het slim om even research te doen naar welk eiland bij jou past. Wij zijn in de afgelopen jaren drie keer naar de Filipijnen geweest en hebben ondertussen al heel wat eilanden bezocht. Aan de hand van al deze ervaringen hebben we onze ultieme reisroute voor de Filipijnen samengesteld. Sommige eilanden vinden wij niet de moeite waard maar omdat iedereen andere wensen heeft, hebben we over elk eiland beschreven hoe de sfeer is en wat er te doen is. Op deze manier kan je de reisroute makkelijk aanpassen als je dat wilt!

IMG_9680