Catarata del Toro Waterval: De hoogste waterval van Costa Rica

De hoogste en misschien ook wel de mooiste waterval van Costa Rica is de Catarata del Toro waterval. Deze vind je al op twee uurtjes rijden vanaf de hoofdstad San José en is daarom ideaal om te bezoeken wanneer je met een huurauto rondreist. Deze gigantische waterval is omringd door ruige jungle en het water stort vanaf een hoogte van 90 meter in de krater van een oude vulkaan. De muren van de krater zijn bijna helemaal bedekt met mos waardoor ze voor het grootste gedeelte helemaal groen zijn. Dit is absoluut een unieke must-see in Costa Rica!

Hoe kom je bij de Catarata del Toro Waterval?

Het nabijgelegen dorpje Bajos del Toro is lastig te bereiken met het openbaar vervoer. De beste manier om de Catarata del Toro waterval te bezoeken is dan ook met een huurauto. Vanaf San José is het ongeveer twee uur rijden door smalle bergweggetjes met de meest indrukwekkende uitzichten. Bij de ingang vind je de gelijknamige Bed & Breakfast Catarata del Toro van een Nederlands stel. Zij beheren de waterval en zorgen dat het pad er naartoe goed toegankelijk blijft. Wanneer je een nachtje bij hen slaapt, hoef je geen entree te betalen voor de waterval. Je kan je hier prima een middag vermaken want in de omgeving zijn nog veel meer mooie wandelingen te maken en watervallen te bezoeken. Wil je alleen de waterval bezoeken dan betaal je €14 entree p.p.

Tip: De waterval is geopend van maandag t/m zaterdag tussen 07:00 en 17:00.

De hike naar beneden

Zodra je op het terrein bent, volg je het pad naar beneden en al na zo’n 20 meter zie je de waterval van bovenaf. Het is zeker de moeite waard om in ongeveer 40 minuten de hike naar beneden te maken. Het pad is goed onderhouden en om de 10 minuten heb je weer een ander briljant uitzicht op de waterval. Het grootste deel van de wandeling is traplopen en in totaal zijn het zo’n 375 traptreden. Het is dus slim om water mee te nemen en vergeet ook je regenpak niet.