De hoogste en misschien ook wel de mooiste waterval van Costa Rica is de Catarata del Toro waterval die je kan vinden op 2 uur rijden van de hoofdstad San José. Het water stort vanaf een hoogte van 90 meter in de krater van een oude vulkaan. De muren van de krater zijn bedekt met mos waardoor ze voor het grootste gedeelte helemaal groen zijn en de planten en bomen rondom de waterval maken deze plek compleet. Dit is een unieke must see in Costa Rica!

Hoe kom je bij de Catarata del Toro Waterval?

Het nabijgelegen dorpje Bajos del Toro is maar moeilijk te bereiken met het openbaar vervoer. De beste manier om de Catarata del Toro waterval te bezoeken is dan ook met een huurauto. Vanaf San José is het ongeveer 2 uur rijden door smalle bergweggetjes met de meest indrukwekkende uitzichten. Je kan het beste de app Maps.me gebruiken voor offline navigatie. Bij de ingang vind je de gelijknamige Bed & Breakfast Catarata del Toro van een Nederlands stel. Zij beheren de waterval en zorgen dat het pad er naartoe goed toegankelijk blijft. Wanneer je een nachtje bij hun slaapt, hoef je geen entree te betalen voor de waterval. Je kan je hier prima een middag vermaken want in de omgeving zijn nog veel meer mooie wandelingen te maken en watervallen te bezoeken. Wil je alleen de waterval bezoeken dan betaal de €14 entree p.p.

Tip: De waterval is geopend van maandag t/m zaterdag tussen 07:00 en 17:00.

De hike naar beneden

Zodra je op het terrein bent, volg je het pad naar beneden en al na zo’n 20 meter zie je de waterval van bovenaf. Het is zeker de moeite waard om in ongeveer 40 minuten de hike naar beneden te maken. Het pad is goed onderhouden en om de 10 minuten heb je weer een ander briljant uitzicht op de waterval. Het grootste deel van de wandeling is traplopen (375 traptreden) dus vergeet niet om een fles water mee te nemen voor de terugweg. Enjoy!