Minca is een minuscuul dorpje in het tropisch regenwoud van Colombia. Ooit was dit gebied in handen van de guerrilla groep FARC maar sinds die vertrokken zijn, trekt Minca ieder jaar meer en meer reizigers aan. Tussen de dichte jungle vind je mooie wandelpaden, bananenplantages en een aantal hostels & hotels met unieke uitzichten over de toppen van de jungle. In Minca kan je dus ontzettend veel mooie accommodaties vinden, maar Casa Elemento is zeker de bekendste. Dit komt doordat ze hier de grootste hangmat van Zuid-Amerika hebben gebouwd met uitzicht tot aan de kust. Ultiem chillen doe je dan ook hier!

Tip: In Minca is geen pinautomaat en niet in ieder hotel kan je met een credit card betalen dus neem voldoende cash mee.

Hostel Casa Elemento iets voor jou?

Casa Elemento is een hostel met veel jonge reizigers, gezelligheid en muziek. Wil je in totale rust genieten van Minca dan is dit wellicht niet helemaal iets voor jou. Maar wil je graag andere reizigers ontmoeten en in de avond een drankje doen bij het kampvuur, dan is Casa Elemento the place to be. Ze hebben een slaapzaal waar je voor €12 een bed kan reserveren maar ze hebben ook tweepersoonsbungalows voor €35 tot €45 met het meest spectaculaire uitzicht over Minca. De prijzen verschillen per seizoen. Vanuit je bed in de bungalow kijk je zo uit over de wolken en bergtoppen. Echt een aanrader! Casa Elemento is een tikkeltje duurder dan een gemiddeld hostel maar het is elke euro waard. Het eten is super lekker met goede prijzen. Omdat Casa Elemento razend populair is, moet je wel echt op tijd boeken en niet zonder reservering aankomen. Hier kan je een bed of bungalow reserveren. Zoek je net iets anders maar wil je wil zo’n zelfde uitzicht? Check dan de alternatieven onderaan dit artikel.

Verken de jungle van Colombia

Vanuit Casa Elemento kan je mooie wandelingen maken naar watervallen en viewpoints. Je loopt door koffie- en bananenplantages, jungle en kan tussendoor wat eten en drinken bij andere accommodaties. Twee nachten bij Casa Elemento is ideaal omdat je dan genoeg tijd hebt om op je gemak de omgeving te verkennen en te chillen in de enorme hangmatten.

Hoe kom je in Minca & bij Casa Elemento?

Het is een uitdaging om bij Casa Elemento te komen. Vanaf Minca is het namelijk nog bijna 4 kilometer dwars door de jungle over een modderige weg omhoog. Zeker de moeite waard maar ook een klein avontuur. Hoe je er precies komt, lees je hieronder.

Van Santa Marta naar Minca
Wanneer je deze regio van Colombia wil verkennen, zal je altijd langs Santa Marta komen omdat het de grooste stad in de regio is. Vanaf hier gaan bussen naar Cartagena, Minca, Tayrona, Palomino etc. Santa Marta is niet perse een leuke, mooie of gezellige stad dus we raden je aan om hier niet te verblijven. Tussen Calle 11 & 12 ligt een grote supermarkt en dit is tevens de plek vanwaar de bussen naar Minca ongeveer elk halfuur vertrekken. Een enkeltje kost je zo’n 8.000 COP en de bus doet er 45 minuten over.

Van Minca naar Casa Elemento
Aangekomen in Minca vind je net voor de brug een klein kantoortje vanwaar je vervoer kan regelen naar Casa Elemento. De goedkoopste manier is om achterop de motor te springen en je in zo’n 45 minuten naar boven te laten brengen. Dit kost ongeveer 25.000 COP. Wij hebben dit gedaan maar willen het eigenlijk niemand aanraden. De weg is één grote modderpoel met enorme kuilen en je moet je heel goed vasthouden om er niet af te vallen. Daarbij kan het zomaar ineens gaan regenen in Minca. Het is daarom zeker de moeite waard om wat meer geld uit te geven en te kiezen voor een auto. Deze kost 120.000 COP en kan je met 4 personen delen. Ben je met minder dan moet je even wachten tot er meer mensen zijn die ook die kant op gaan.

Tip: Laat je backpack (tegen een kleine betaling) ergens achter in een hostel in Minca en neem alleen mee wat je nodig hebt voor je verblijf bij Casa Elemento wanneer je ervoor kiest om achterop de motor te gaan.

Alternatieven voor Casa Elemento

Zoek je toch een ander soort accommodatie of is Casa Elemento al volgeboekt dan zijn er in Minca en omgeving genoeg alternatieven die ook heel mooi zijn. Echte toppers met indrukwekkende uitzichten zijn Casas Viejas, Finca Carpe Diem en Sweet Harmony. Dit zijn allemaal geweldige plekken waar je zeker een fijne tijd zal hebben. Je kan vervolgens tegen een kleine vergoeding alsnog een middagje gaan chillen in de hangmatten bij Casa Elemento.