MUST DO: Zeilen langs de westkust van Milos in Griekenland

Als je het ons vraagt dan is er niets zo fijn als een dag op zee spenderen. Trek je zwembroek aan en stap aan boord van een zeilboot voor een onvergetelijke dag op het water. Het zuidwesten van Milos bestaat uit hoge witte kliffen, zeegrotten en kraakhelder water. Vroeger leefden piraten rond dit deel van het eiland omdat de vele zeegrotten en de hoge kliffen de perfecte plek waren om je te verschuilen en verrassende aanvallen uit te voeren. Dit prachtige deel van Milos is nog steeds enkel per boot bereikbaar en daarom is een boottrip onmisbaar op je planning van Milos. Dit was het absolute hoogtepunt van ons bezoek aan Milos!

Hoe ziet de boottrip bij Milos eruit?

De boottrip gaat naar de zuidwestkust van Milos en of je gaat zeilen of varen met de motor is afhankelijk van de wind. De zuidwestkust is misschien wel het mooiste deel van het eiland en zoals we al schreven kan je dit deel dus alleen met de boot bezoeken. De boottrip duurt de hele dag en je stopt op vele mooie plekken om een verfrissende duik in het water te nemen, bijzondere plekken te bezoeken of om de onderwaterwereld te ontdekken. Een van de eerste stops is Sikia Cave, dit is een gigantische zeegrot met helderblauw water.

Vervolgens zet je koers naar Kleftiko, voor velen hét hoogtepunt van Milos. Hier vind je tientallen meters hoge kliffen met allemaal kleine en grote grotten. Het zeewater heeft een turquoise kleur en de combinatie met het witte gesteente maakt dit een ontzettend paradijselijke plek! De zeilboot gaat voor anker en met de kleine rubberboot en de gids bezoek je allerlei zeegrotten en kun je cliff jumpen als je wilt. 

Let op: Het kan soms voorkomen dat door slechte weersomstandigheden zoals hele harde wind, de boot niet naar de westkust kan varen. In dat geval zal je waarschijnlijk naar het noorden van Milos gaan waar ook veel moois te ontdekken valt.

Wat moet je meenemen op de boot?

  • Handdoek
  • Waterschoenen
  • Zwemkleding
  • Trui of vest voor op de terugweg
  • Zonnebrand
  • Zonnebril
  • Pet of hoed

Waar kan je deze boottrip boeken? 

Er zijn veel verschillende aanbieders die boottrips naar de westkust van Milos organiseren en de prijzen zijn afhankelijk van het soort boot, de grote van de groepen en wat allemaal wel of niet bij de prijs is inbegrepen. Kies je ervoor om wat meer te betalen dan zit je met een kleine groep op de boot waardoor er meer ruimte is om te relaxen tijdens het varen. Bij de goedkopere boten zit vaak de hele boot vol met mensen. Gezellig natuurlijk, maar een stuk minder comfortabel. Wij zijn op pad gegaan met deze zeilboot en kunnen je die zeker aanraden. De groep bestaat nooit uit meer dan 10 mensen, de lunch was ontzettend lekker en alle drankjes en snacks zijn inbegrepen bij de prijs. De crew is gezellig en zorgt voor een leuke sfeer op de boot. De perfecte ingrediënten voor een heerlijke dag! Is deze boot al volgeboekt op jouw data of wil je alle boten vergelijken? Bekijk dan alle boottochten bij Milos.