8x de meest indrukwekkende activiteiten in IJsland

IJsland is een echte outdoor bestemming waar je veel bijzondere activiteiten kan ondernemen. Het aanbod van outdoor activiteiten is dan ook enorm. Wij hebben de 8 leukste en meest indrukwekkende activiteiten in dit artikel op een rijtje gezet. Daag jezelf uit door op een quad door de ruige landschappen te scheuren, zoek de hoogte op door te paragliden of ga snorkelen in het meest heldere ijswater. In IJsland zul je je geen moment vervelen!

#1 Snorkelen in het helderste water ter wereld

Snorkelen in IJsland klinkt misschien niet direct heel aantrekkelijk maar geloof ons, dit wil je niet missen. Silfra is de naam van een kloof in de aarde die gecreëerd is door de scheiding van de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen. De Silfra-kloof vult zich met gletsjerwater dat gedurende tientallen jaren ondergronds gefilterd is door verharde, poreuze lavarotsen. Hierdoor is dit water het puurste en helderste water ter wereld dat een betoverende onderwaterwereld onthult met kleuren die je boven het oppervlak niet ziet. In het water dat zo’n 2 graden is, heb je tot wel 120 meter zicht. Gelukkig draag je een dry suit waardoor je droog blijft en niet direct bevriest.

Locatie: Nationaal Park Thingvellir. Ongeveer 50 km ten oosten van Reykjavik.
Prijs: Vanaf €141

Meer informatie 

#2 Maak de vlucht van je leven in een helikopter

Bekijk de ruige natuur van IJsland vanuit een ander perspectief. Er zijn verschillende helikoptertours waaruit je kan kiezen en sommige vluchten landen zelfs even kort op de top van een vulkaan. Zeker wanneer je nog nooit een helikoptervlucht hebt gemaakt, is dit een fantastische locatie om je eerste vlucht te maken. Je ziet op deze manier in een korte tijd de diversiteit aan landschappen en het is een ervaring om nooit meer te vergeten.

Locatie: Vertek vanaf Reykjavik of Möðrudalu
Prijs: Vanaf €196

 Meer informatie 

#3 Hiken op de grootste gletsjer van Europa

Een wandeling maken op een gletsjer die omringd is door besneeuwde bergtoppen van wel 2000 meter hoog, dat klinkt te gek toch? Tijdens deze wandeling over de grootste gletsjer van Europa heb je speciale metalen pinnen onder je schoenen en loop je langs de scheuren van de gletsjer. Een hele toffe activiteit die ook een stukje goedkoper is dan de meeste activiteiten in IJsland.

Locatie: Skaftafell National Park
Prijs: Vanaf €82

 Meer informatie 

#4 Op zoek naar walvissen

Wist je dat IJsland één van de beste bestemmingen in Europa is voor het spotten van walvissen? In de zomer heb je 90% kans om walvissen te zien en in de winter nog steeds 65%. Dus wanneer je gek bent van wildlife is dit zeker een activiteit voor jou. De activiteit duurt vaak 2 tot 3 uur en de kans is groot dat je ook nog dolfijnen gaat zien.

Locatie: Reykjavik
Prijs: vanaf €68

 Meer informatie 

#5 Paragliden boven zwarte stranden en watervallen

De omgeving van Vik (Zuid-IJsland) is zo ontzettend mooi en wat is er nou leuker om dit vanuit de lucht te bekijken? Tijdens het paragliden zweef je heel relaxed en rustig over de zwarte stranden onder begeleiding van een instructeur. Je kunt vanuit de lucht kilometers ver kijken over de kustlijn en grote kans dat je nog een mooie waterval tegenkomt. 

Locatie: Vik
Prijs: Vanaf €248

 Meer informatie 

#6 Quad rijden door ruige landschappen

Dit is de perfecte activiteit voor iedereen die niet vies is van wat actie. Zie je jezelf al scheuren over de uitgestrekt zwarte standen of in de ruige bergen tijdens zonsondergang? Je kan kiezen uit veel verschillende tours door verschillende landschappen.

Locatie: Reykjavik, Hella, Vik en Grindavík
Prijs: vanaf €81

 Meer informatie 

#7 Verken een blauwe ijsgrot

Onder de Vatnajokull-gletsjer liggen verschillende vulkanen die langzaam het ijs doen smelten en hierdoor ontstaan waanzinnig mooie ijsgrotten. Een uniek natuurverschijnsel dat nog veel mooier is in het echt dan op de f0to’s! Alleen in de wintermaanden van november t/m maart kan je deze ijsgrotten bezoeken.

Locatie: Vatnajokull National Park
Prijs: €142

 Meer informatie 

#8 Scheur met een snowmobile over een gletsjer

Je krijgt gegarandeerd een adrenaline kick van deze activiteit. Je rijdt over de witte vlakte en je komt op plekken waar je anders nooit zal komen. Ook deze activiteit is alleen interessant wanneer je in de winter in IJsland bent tussen november en maart omdat er dan veel sneeuw ligt.

Locatie: Gullfoss, Reykjavik en Vik
Prijs: vanaf €118

 Meer informatie