Koh Phangan is het meest bekende backpackerseiland van Thailand en dat komt natuurlijk door de beroemde en beruchte Full Moon Party. De dagen voor en na de Full Moon Party schieten de prijzen omhoog en het kan moeilijk zijn om een kamer te vinden. Het is dan ook een aanrader om je bed of kamer op Koh Phangan van te voren te boeken als je het eiland bezoekt tijdens de Full Moon Party. Maar goed, het is een groot eiland en waar kan je nou die perfecte combinatie vinden van gezelligheid, een verlaten strand, een betaalbare slaapplek en dat alles op loopafstand van Haad Rin? (het strand waar elke maand de FMP te vinden is) Wij delen hier ons geheime plekje op Koh Phangan op voorwaarde dat jullie het niet verder vertellen!

Leela Beach

De meeste mensen slapen ergens midden in Haad Rin. Niet wetende dat net om de hoek een prachtig verlaten strand ligt. Vanaf Haad Rin is het 10 minuten lopen maar je moet wel weten waar je moet zijn natuurlijk. Leela beach is een schattig klein strandje met maar 4 accommodaties. De perfecte plek wanneer je wat rust zoekt maar toch bij Haad Rin wil verblijven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAstrand koh phanganLeuk hostel koh phangan

Cocohut Beach Resort

Cocohut Beach Resort is echt een waanzinnig hotel met prachtige bungalows voor een leuke prijs. Betaalbare luxe dus! Het ligt direct aan het strand en heeft ook nog eens een mooi zwembad. Zeker het beste hotel van deze regio op Koh Phangan.

Lighthouse bungalows

De andere optie is een van de mooie bungalows van Lighthouse Bungalows. Deze staan een stukje verderop op de rotsen. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht op Koh Samui en is het slechts enkele minuten lopen naar het strand. Een bungalow met fan heb je vanaf 600 Bath. De bungalows zijn goed onderhouden en je het een heerlijke hangmat op je balkon. Bij het guesthouse zit ook een restaurant waar regelmatig feestjes worden gehouden een aantal dagen na de FMP.

lighthouse bungalows

Thailand