Voor een leuk weekendtripje hoef je echt niet altijd ver weg. Als er ergens veel te beleven valt dan is het wel in onze eigen hoofdstad Amsterdam. Struin de musea af, ga een avondje uit of spring in de boot voor een tochtje door de Amsterdamse grachten. Vervelen doe je je hier niet snel. Om je bezoek aan Amsterdam extra leuk te maken, kan je ervoor kiezen om in een bijzondere Airbnb te overnachten. Wat dacht je van een stijlvol herenhuis aan de gracht? Of van een woonboot hartje centrum? Wij zijn op zoek gegaan naar de 10 mooiste en meest bijzondere Airbnb’s van Amsterdam en eerlijk is eerlijk, wij zijn verrast hoeveel gave Airbnb’s Amsterdam telt! 

Overnachten in een luxe woonboot

Een woonboot is een typisch Nederlandse manier van wonen. Vaak zijn woonboten wat gedateerd maar het design van deze woonboot in Amsterdam is waanzinnig! Dit voormalig vrachtschip is recent gerenoveerd en heeft een eigen ligplaats aan het IJmeer. Het is van alle luxe voorzien: een stoomdouche, een sauna, luxe bedden en home cinema met Netflix. Er is zelfs een kleine motorboot die je mag lenen voor een tochtje op het meer en wanneer het lekker weer is, kan je heerlijk een plons nemen in het IJmeer. In de ochtend krijg je een heerlijk ontbijt geserveerd. Het is een klein kwartiertje met het openbaar vervoer naar het centrum van Amsterdam. Zie jij jezelf hier al overnachten?

Ga naar Airbnb 

Sterren kijken in de romantische panorama suite

Dit is de meest romantische Airbnb uit dit rijtje! Deze Airbnb is gloednieuw en is perfect voor als je met je vriend, vriendin, man of vrouw onder de sterren wilt slapen. Dit huisje is geheel van glas en je hebt dan ook een fantastisch uitzicht over het IJ. Je slaapt in een groot rond bed, dat ontworpen is door een kunstenaar. Deze Airbnb ligt in het zuidpunt van Amsterdam-Noord, tegenover het Centraal Station. Vanaf het Centraal Station gaat er 24 uur iedere 5 minuten een veerpont en sta je super snel midden in Amsterdam.

Ga naar Airbnb 

The Mayer Manor Suite Amsterdam

De Mayer Manor Suite is een Airbnb om je ogen uit te kijken. Het kan zo als decor in een film dienen. Het pand van De Mayer Manor Suite is een voormalig sigarenfabriek uit begin van de 20e eeuw. De naam van de suite is een eerbetoon aan de voormalige eigenaar Nico Mayer, die in 1908 dit gebouw voor zijn tabaksfabriek ontworpen en gebouwd heeft. Laat in de avond het bad vollopen, steek de haard aan, neem een drankje en het is een en al genieten. Oh, en nog een voordeel: Mayer Manor ligt midden in het centrum van Amsterdam.

Ga naar Airbnb 

Tiny house Buiksloterdraaibrug

In Amsterdam-Noord ligt een bijzonder leuke Airbnb. Deze Airbnb is namelijk een oud brugwachtershuisje dat is omgetoverd tot een kleine maar fijne tweepersoonskamer. Het is super mooi gelegen aan het water en het huisje heeft veel ramen waardoor je een geweldig uitzicht hebt. De brug is nog steeds in werking dus zo nu en dan komt er een schip voorbij gevaren.

Ga naar Airbnb 

Stijlvol 17e eeuwse grachtenpand

Deze fantastisch mooie Airbnb ligt aan de Singelgracht, in het oudste deel van Amsterdam. Dit grachtenpand is in 1608 gebouwd en de authentieke elementen zijn goed bewaard gebleven. De suite is super stijlvol ingericht en voorzien van alle luxe zoals een heerlijk bed, een Nespresso apparaat en een luxe badkamer. Ook de ligging is perfect, midden in de stad en op maar vijf minuten lopen vanaf het Centraal Station. Omdat het pand zo mooi is, wordt deze Airbnb vaak gebruikt voor fotoshoots.

Ga naar Airbnb 

Overnachten in een molen

Ja, je leest het goed; overnachten in een molen in Amsterdam! Vanaf de molen is het een klein kwartiertje met het openbaar vervoer naar de binnenstad van Amsterdam. De molen staat op een prachtige, rustige plek aan het water en de eigenaar Roel geeft je graag een rondleiding. Dit is absoluut bijzonder overnachten in Amsterdam.

Ga naar Airbnb 

Prachtige woning aan de Keizersgracht

Dit prachtige monumentale herenhuis aan de Keizersgracht is een feestje om in te verblijven. Vanuit de kamer kijk je zo over de gracht en het interieur is echt te gek. Het leuke aan deze Airbnb is dat het een B&B én een concept store is. Bijna alles wat je in het pand kan vinden is te koop, van toffe vintage vondsten tot nieuwe, stijlvolle spulletjes. De eigenaar is gek op interieur en houdt ervan om het continu te veranderen.

Ga naar Airbnb 

Gezellige woonboot in het centrum van Amsterdam

Yes! Nog een mooie woonboot. Je kan hier met vier personen verblijven dus ook als je met vrienden een weekend naar Amsterdam gaat, is het super tof om dit te boeken. Je begint de dag heerlijk op het dek met een ontbijtje en een kop koffie. De woonboot ligt op een super locatie namelijk bij het Rembrandtplein, centrum Amsterdam. De boot is luxe ingericht en je hebt hem helemaal voor jezelf.

Ga naar Airbnb 

De ecologische Tiny Inn op een boerderij

Vrij uitzicht over weilanden, op 9 kilometer afstand van het centrum van Amsterdam. De Tiny Inn is perfect wanneer je stad en platteland met elkaar wilt combineren. De Tiny Inn is een veertig jaar oude schaftwagen die de eigenares Annabelle heeft omgebouwd tot een zelfvoorzienend ecologisch huisje in de voortuin van de boerderij. Alle elektrische apparatuur loopt op zelf opgewekte zonne-energie. Er is een waterloze compost toilet en je gebruikt 50% minder water door een aangepast systeem. Annabelle is een ontzettend vriendelijke en enthousiaste host en je kan hier ook fietsen huren om de omgeving of Amsterdam te verkennen.

Ga naar Airbnb 

Bijzonder overnachten in een traditionele Mongoolse Yurt

Slapen in een traditionele Mongoolse yurt is echt een ervaring. Een Yurt is een ronde tent die door met vee rondtrekkende nomaden in de steppegebieden van Centraal-Azië, en dan vooral Mongolië, wordt gebruikt als woning. Tegenwoordig zie je ze steeds meer op campings of B&B’s staan, maar dan vaak wel iets luxer dan in Mongolië natuurlijk. Deze Yurt vind je aan de Gaasperplas, in het Zuidoosten van Amsterdam. Het is 15 minuten met het openbaar vervoer naar het centrum van Amsterdam. Op het terrein vind je ook een moestuin en dieren zoals eenden, kippen, honden en katten lopen er vrij rond.

Ga naar Airbnb