Sommige landen doen nergens moeilijk om en geven je gewoon een stempel waarmee je 30 tot soms wel 90 dagen in het land mag blijven. Tot voor kort kun je bij aankomst in Turkije nog gewoon een visum krijgen maar helaas is dat sinds 1 november 2014 verleden tijd. Er waren al eerder berichten dat dit eraan zat te komen en er waren verschillende deadlines. Doordat de wereldwijde reisbranche de Turkse overheid opriep de deadline te verzetten heeft de reisbranche nog even tijd gehad om reizigers te informeren. Er zijn geruchten dat het nog steeds mogelijk is maar dat er enorm lange rijen staan voor mensen die nog niet wisten dat het online zou moeten.

Hoe kun je dan je visum voor turkije regelen?

Vanaf 1 november 2014 is het dus niet meer mogelijk om bij aankomst in Turkije een visum aan te vragen. Geen probleem maar dat moet je natuurlijk wel even weten. Je kunt nu je visum regelen vanaf de bank, met je laptop op schoot. Het enige probleem is dat je op de site van de overheid van Turkije alleen met een creditcard kunt betalen. Niet erg handig als je het ons vraagt! Wil je gewoon met Ideal betalen zonder gedoe dan kun je dat makkelijk doen via Turkijevisumaanvragen.nl.

 Hoe gaat dat in zijn werk?

Je gaat naar Turkijevisumaanvragen.nl en vult alle benodigde gegevens in. Vervolgens krijg je binnen 24 uur na betaling het e-visum in je mailbox. Super easy dus. De kosten zijn €24,95 per persoon en je kunt ook makkelijk voor een hele groep tegelijk de visums regelen. Daarbij kun je de aanvraag altijd indienen en wordt deze meteen verwerkt omdat ze de visumaanvragen zeven dagen per week in behandeling nemen.

De toetsing

Na jouw aanvraag gaan een team visumdeskundigen naar jou aanvraag kijken. Zij letten erop of dat er geen fouten zijn gemaakt en zullen je zo nodig mailen als dit het geval is zodat de aanvraag niet langer duurt dan nodig. Vervolgens wordt je aanvraag doorgezet en vaak krijg je het e-visum al na enkele uren in je mailbox. Dit e-visum print je uit en neem je mee in je handbagage naar Turkije. Daar checken ze het even en je reis kan beginnen!

Kortom

Eigenlijk is het dus allemaal alleen maar makkelijker geworden en zal alles op het vliegveld een stuk sneller gaan. Voor de reizigers die vaak naar Turkije gaan is misschien even wennen om het op deze manier te regelen maar in veel landen zie je dit verschijnsel al.