Doe je ogen dicht en stel je voor dat je in Italië bent, in Toscane om precies te zijn. Je zit op een originele rode Vespa, het is lekker weer en al je vrienden rijden achter je aan op zo’n zelfde Vespa. Jullie zijn al twee dagen aan het roadtrippen en hebben ondertussen een goed kleurtje gekregen. Elke avond kom je samen met vele anderen om lekker te eten en vervolgens een feestje te maken. Klinkt dat niet als de ultieme ‘vakantie’? Onlangs kregen wij de tip om eens te kijken naar ‘The Vespa Roadtrip‘ en dit toffe concept willen we natuurlijk graag met iedereen delen!

Wat is het concept?

Er wordt afgesproken aan de voet van de scheefste toren ter wereld waar een lokale Italiaanse Vespaboer zijn pronkstukken overhandigt. Hierna krijgt iedereen een roadbook overhandigd dat op maat gemaakt is voor de typische Vespa-rijder. Op dit roadbook staan de mooiste kronkelbaantjes van Toscane en ook een hele hoop leuke adresjes die je ‘on the road’ kunt bezoeken. Je kunt er helemaal in je ééntje op uit trekken of je kunt besluiten om de Front driver te volgen zodat je je geen zorgen hoeft te maken rond kaartlezen of gps-interpretatietechnieken. De hele week lang gaat ook een Italiaanse Luigi mee die je bagage in een volgwagen naar de volgende bestemming brengt.

Waar gaat deze te gekke roadtrip heen?

De trip zelf gaat door in het hartje van Toscane en brengt je van de éne naar de andere mooie vol mooie uitzichten en toffe steden. Pisa, Volterra, Siena, Firenze en Lucca zullen ten prooi vallen aan een kleine invasie van brommende Vespa’s.

Quanta costa?

Voor €490 heb je zowel een Vespa, de overnachtingen en ontbijt voor de hele week. Er zijn natuurlijk ook mensen mee om het allemaal in goede banen te leiden. Zo zorgen zij bijvoorbeeld voor het vervoer van jullie bagage en helpen ze wanneer je motorpech hebt.

Waar kan ik me inschrijven?

Op Thevespatrip.com kan je meer informatie vinden of je meteen inschrijven voor deze roadtrip. Check ook vooral even deze heerlijke video!